Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloporaba položaja

Privedeni i bivši upravitelj te šef financija Šumarije Gospić

uhićenje
Foto: Duško Jaramaz/PIXSEL
11.02.2014.
u 10:38

Privedeni su Damir Čanić te Milan Štimac, a njihova uhićenja nastavak su kriminalističkog istraživanja iz prosinca prošle godine

Dvije osobe s područja Gospića uhićene su jutros zbog osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, javlja Policijska uprava ličko-senjska.

Kako doznajemo, riječ je o djelatnicima Šumarije Gospić, bivšem upravitelju Damiru Čaniću te šefu financija Milanu Štimcu, a njihova uhićenja nastavak su kriminalističkog istraživanja iz prosinca prošle godine kada su bili privedeni Antonija Milković, bivša zaposlenica Šumarije Gospić, i Darko Konjikovac iz odjela nabave. Njih se pak teretilo da su sklapanjem fiktivnih ugovora s tvrtkom G.T. trgovački obrt Gradac Šumariju oštetili za 1,8 milijuna kuna.

Poslije su uhićeni i vlasnica t.o. Grada Draženka Glavinić iz Karlovca i njezin sin Tomislav Glavinić.

Čanić i Štimac će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava bit će dostavljena županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

>>Fiktivnim ugovorima oštetili Hrvatske šume za 1,8 mil. kuna

Komentara 6

TA
tast
11:36 11.02.2014.

Ja više, nakon ove adezejske pljacke tisucljeca, ne vjerujem, ja ZNAM da bolje sutra uopce nije moguce. A to bi trebalo i vama biti jasno, valjda. Ova Vlada nastoji riješiti posljedice HDZ-ove pljacke Gradani Hrvatske teško žive radi pljacke ijacke i neuspjeha HDZ-a. . Bilo im je bitno imati novac za stranku, sve su podredivali kako se osobno bogatiti.. . Pocnimo onda posljedice te pljacke riješavat preko HDZeovih leda...Treba donijeti zakon za veleizdaju i smrtnu kaznu za sve HDZ politicare koji su u vrijeme svoga mandata na bilo koji nacin oštetili i pokrali Hrvatsku

KA
kafka
12:17 11.02.2014.

A što je s ostalima šefovima šumarija? Pljačka državnog u Hrvatskoj je 'uobičajena' praksa partija i njihovih vojnika i poslušnika. Toliko uobičajena da se normalno ponašanje počelo smatrati čudnim i znakom 'nesposobnosti'.! .

GL
gloria
12:20 11.02.2014.

Mislim da kod nas nitko, ali baš nitko tko je bio na rukovoćem mjestu nije nešto maznuo. To je kod nas pravilo ponašanja i tu nema pomoći, to je već postao genetski u Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije