Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turski ultimatum

Pritisak predsjednika Erdoğana urodio plodom: Švedska isporučila 'terorista'

Turkey's President Tayyip Erdogan visits Serbia
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS
1/3
05.12.2022.
u 23:00

Aktivisti strahuju da je izručenje Tata tek početak jer je Turska od Finske i Švedske tražila izručenje nekoliko stotina protivnika Erdoğanova režima

Pritisak predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdoğana na Švedsku i Finsku zbog ulaska u NATO urodio je plodom. Naime, Švedska je Turskoj izručila Kurda Mahmuda Tata, kojeg Ankara optužuje za povezanost s terorizmom. Odmah po izručenju Turskoj poslan je u zatvor u Istanbulu.

Mahmud Tat zatražio je azil u Švedskoj 2015., nakon što je u Turskoj osuđen na šest godina i 10 mjeseci zatvorske kazne zbog povezanosti s Kurdskom radničkom strankom (PKK).

Vijest je šokirala aktiviste za ljudska prava koji su tražili objašnjenje švedske ministrice useljeništva Marie Malmer Steinergaard koja je rekla: "Ovdje se radi o deportaciji osobe čiji je zahtjev za azil odbijen... Vlada nema nikakvu ulogu u odlučivanju o zahtjevima za azil."

Aktivisti strahuju da je izručenje Tata tek početak jer je Turska od Finske i Švedske tražila izručenje nekoliko stotina protivnika Erdoğanova režima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije