Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv džihadista

Pritisak na Nizozemsku: Priključite se zračnim napadima na Islamsku državu u Siriji

Ruski zračni napadi na ISIL
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/4
04.12.2015.
u 08:06

Vlada je pak kazala da će donijeti odluku o sudjelovanju u operacijama tek nakon što razmotri "sve političke i vojne aspekte" sirijskog sukoba.

Nekoliko nizozemskih zastupnika pozvalo je sinoć da se zemlja priključi zračnim udarima na Islamsku državu u Siriji koju vodi koalicija predvođena SAD-om.

Vlada je pak kazala da će donijeti odluku o sudjelovanju u operacijama tek nakon što razmotri "sve političke i vojne aspekte" sirijskog sukoba.

"Zaista je vrijeme da se djeluje protiv IS-a u Siriji", rekao je Raymond de Roon iz Stranke za slobodu (ekstremna desnica) na raspravi parlamentarnog odbora za vanjske poslove. 

 Nizozemski ministar vanjskih poslova Bert Koenders na istom je sastanku kazao da je zemlja dobila zahtjev da se priključi udarima gotovo istodobno od Francuske i Njemačke.

 Četiri nizozemska borbena zrakoplova F-16 bombardirala su džihadiste IS-a u Iraku od listopada 2014. ali Den Haag je kazao da ne predviđa udare u Siriji bez mandata UN-a.

 Velika Britanija počela je u noći na četvrtak udare na IS u Siriji, odmah nakon što je parlament izglasao tu odluku za koju se zalagao premijer David Cameron.

 Njemački parlament danas odlučuje o sudjelovanju njemačke vojske u udarima na položaje džihadista.

>>ISIL nije uspio, Palmira će čovječanstvu biti vraćena onakva kakva je bila

Komentara 4

Avatar Baroudeur
Baroudeur
13:47 04.12.2015.

Cijela EU bi vec trebala biti na "mostu" ali to je ono : "necreca ili bolest se dogada drugima"... Sto vrijedi jedna zajednica u kojoj svaki vuce plahtu da se bolje sakrije?

Avatar superhik74
superhik74
15:42 04.12.2015.

Vrijeme je za "Normandiju" , Rusi su odradili 99 % posla kao i prije 70 godina, sada brzo treba promjeniti maske i prikljuciti se pobjednicima kako bi se mozda profitiralo kada krene obnova Sirije.

Avatar Turci Su Velika Govna
Turci Su Velika Govna
16:53 04.12.2015.

Konačno EU shvata, da su Isil napravili Amerika, Turska i S. Arabija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije