Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Na splitskom Sveučilištu 21 student zaražen. Virus ušao i u Petrovu, trudnice poslane u drugu bolnicu

Primopredaja inkubatora u bolnicu u Petrovoj kupljenih u sklopu akcije "Vratimo Palčiće u Petrovu"
Marko Prpic/PIXSELL
05.10.2020.
u 16:34

Do sada najviše slučajeva od početka epidemije zabilježile su Splitsko-dalmatinska županija i grad Zagreb.

Od prvog zabilježenog slučaja zaraze koronavirusom do danas je u Hrvatskoj službeno zabilježeno 17.659 slučajeva koronavirusa. Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je u protekla 24 sada zabilježeno 138 slučaja zaraze i dva smrtna slučaja. 

Lista strelica na dnu

Tijek događaja: 

16:33 - U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinskim Toplicama tri su pacijenta pozitivna na koronavirus, izvijestili su u ponedjeljak iz te bolnice. Iz bolnice navode kako je jedan njihov pacijent, zbog komplikacija vezanih uz osnovnu bolest, s odjela ortopedske rehabilitacije hitno premješten u ustanovu s kojom surađuju, iz koje su izvijestili da je pozitivan na koronavirus.

Kako bi se spriječilo daljnje širenje infekcije, testirana su dva bolesnika koja su s pozitivnim pacijentom boravila u sobi, te su nakon potvrđenoga pozitivnog nalaza premješteni na daljnju obradu u covid-centre u KB Dubravu i Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. „U trenutku premještanja bili su afebrilni i bez jasnih simptoma infekcije”, ističu iz bolnice.

Dodaju i kako je zdravstvenim djelatnicima koji su bili u bliskom kontaktu s bolesnicima određena mjera samoizolacije, a uzeti su i brisevi svih djelatnika i pacijenata koji borave na tom odjelu. Nitko od zdravstvenih djelatnika ni bolesnika na tom odjelu ne pokazuje znakove infekcije SARS-CoV-2 virusom, stoji u priopćenju. Sva tri pozitivna bolesnika primljena su od kuće s negativnom epidemiološkom anamnezom i bez simptoma covid-19 infekcije tijekom cijelog boravka u bolnici.

„Bolnica do daljnjega nastavlja s radom te je sigurna za sve bolesnike koji obavljaju pretrage ili provode liječenje, ambulantne i stacionarne”, stoji u priopćenju Specijalne bolnice.

15:45 - Na splitskom Sveučilištu u ponedjeljak je za 21 studenta potvrđena zaraza koronavirusom, među njima za 17 studenata Medicine na engleskom jeziku te za četvero na ostalim studijima, priopćilo je u ponedjeljak to sveučilište. Sa Sveučilišta poručuju da su svi zaraženi u samoizolaciji, kao i njihovi bliski kontakti, a nastava na studiju Medicine na engleskom jeziku i dalje se odvija na daljinu za sve godine studija. Ističu kako su zahvaljujući dobroj koordinaciji i suradnji Sveučilišta s Centrom za epidemiju Covid-19, Medicinskim fakultetom, Domom zdravlja i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, svi upoznati sa situacijom koja je pod nadzorom.

Nastavni procesi nisu ometeni i odvijaju se predviđenom dinamikom, tvrde na splitskom Sveučilištu. Dodaju da poduzimaju dodatne napore kako bi se suzbila epidemija, pa su tako u okviru Centra za epidemiju Covid-19 svim studentima i zaposlenicima na raspolaganju brojevi telefona na kojima mogu dobiti sve relevantne informacije vezano uz zarazu koronavirusom. Također, u suradnji Sveučilišta, Studentskog centra i Studentskog zbora, onim studentima koji nemaju nekoga bliskog za pomoć omogućit će se dostava hrane iz studentskih restorana, kao i dostava nužnih lijekova i higijenskih potrepština.

"Apeliramo još jednom na sve studente i zaposlenike Sveučilišta da se odgovorno ponašaju i da se epidemioloških mjera pridržavaju kako u prostorijama fakulteta, tako i u svoje slobodno vrijeme", zaključuju sa splitskog Sveučilišta.

15:00 - U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o osobama starije životne dobi, bliskim obiteljskim kontaktima prethodno oboljelih, a liječe se kod kuće. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sad je 31, od kojih se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze četiri osobe, a na liječenju kod kuće 27 osoba. - U kućnoj karanteni u mjeri samoizolacije, kao bliski kontakti zaraženih nalazi se 250 osoba - kažu u Stožeru.

13:11 – U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo dva nova slučaja  zaraze virusom SARS-CoV-2, jedan muškarac i jedna žena. Jedna osoba ima prebivalište na području Grada Karlovca i jedna osoba na području Duge Rese. 

Trenutačno je u Karlovačkoj županiji iz zdravstvenog sustava jedna osoba (stomatolog ) pozitivna na COVID-19. U samoizolaciji su još tri stomatologa, jedan doktor medicine i pet medicinskih sestara zbog kontakta s oboljelim kolegama ili pacijentima.  

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljela 371 osoba i trenutačno je 50 aktivnih slučajeva. Inspekcija SCZ Karlovac napravila je nadzor okupljanja s više od 100 sudionika na četiri lokacije; u Feniksu u Slunju, Kristalu u Karlovcu, zatim restoranu La Mirage u Dugoj Resi te Amarilis u Netretiću. Nisu utvrđene nepravilnosti.

12:51 – Kod jednog liječnika u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj utvrđena je prošle noći zaraza koronavirusom, zbog čega se trenutačno provodi dezinfekcija u rodilištu, koje će za sat-dva biti ponovno spremno za porode, doznaje se u ponedjeljak od predstojnika Klinike Slavka Oreškovića.

Zaraženi liječnik koji je bio u dežurstvu nema simptoma i poslan je u izolaciju. Desetak njegovih kontakata testira se te će se vidjeti koliko će ih biti poslano u samoizolaciju. Dvije trudnice koje su se javile u Petrovu radi porođaja poslane su u Kliničku bolnicu Merkur. 

– Situacija je pod kontrolom i nema razloga za paniku, činimo sve da zdravlje trudnica, rodilja i djece ne bude ugroženo – rekao je Orešković

12:38 – U Međimurskoj županiji evidentirane su tri novooboljele osobe. Trenutačno je aktivan 61 slučaj zaraze, s time da je 10 osoba nepoznate anamneze. U samoizolaciji se nalazi 381 osoba.

12:36 – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a riječ je o osobama iz ilegalnog doma za starije u Legradu. Trenutačno su 43 aktivna slučaja bolesti Covid-19, a od početka pojave koronavirusa zabilježeno je 259 slučajeva zaraze. U domu je dosad zaraženo ukupno 28 osoba: četvero djelatnika i 24 korisnika.

Prema informacijama Stožera, u objektu je bilo smješteno ukupno 36 starijih osoba, a dosad ih je zaraženo čak dvije trećine. Mnogi su teški kronični bolesnici.

– Epidemiološka je situacija pod kontrolom, u tijeku je sanitetski prijevoz korisnika u Opću bolnicu Koprivnica, gdje će se pružiti adekvatna medicinska skrb. Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike nakon provedenog inspekcijskog nadzora uputila su dopis Centru za socijalnu skrb Koprivnica koje će provesti daljnje korake u ovom slučaju. Što se tiče epidemiološke situacije u samostanu sestara Bazilijanki u Križevcima, situacija je stabilna. Sve osobe pod mjerom su samoizolacije, a organizirana je dostava toplih obroka za časne sestre, djecu u domu te korisnike doma za starije, odnosno za svih 45 osoba koje borave u sklopu samostana. Osim toga županijski Stožer stavio se na raspolaganje za dostavu lijekova i svih ostalih potrepština, a epidemiolozi na dnevnoj bazi prate stanje – pojasnio je načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla kazala je kako je, unatoč dinamici cirkulacije koronavirusa koja se događa u proteklih nekoliko dana, epidemiološko stanje na području županije stabilno te je uputila apel građanima da se jave epidemiolozima ako su bili u kontaktu s oboljelim osobama iz objekta u Legradu. 

– S obzirom na to da je riječ o objektu koji je radio bez dozvole te da se nisu poštivale epidemiološke mjere niti se vodila evidencija posjeta, a u njemu su bili smješteni korisnici iz više županija, apeliram na sve članove obitelji, skrbnike i one koji su bili u posjetu u proteklih tjedan dana da se jave epidemiolozima kako bi identificirali sve kontakte i spriječili daljnje širenje zaraze – naglasila je Vadla.

Stožer je podsjetio kako je od danas ponovno na snazi Odluka o ponovnom uvođenju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama, kao i u mješovitim grupama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike.

12:10 – U protekla dva tjedna Istra je imala ukupno samo 13 slučajeva koronavirusa, odnosno 6,2 na 100.000 stanovnika. Po kriterijima Europske unije, do 25 slučajeva na 100.000 stanovnika kumulativno u 14 dana – Istra pripada u zelenu zonu. Istodobno, istarsko okruženje ima mnogo težu situaciju. Podsjećamo, proteklih dana Primorsko-goranska županija i Slovenija imaju rekordne brojke novozaraženih, prenosi Glas Istre. 

12:01 – U Zagrebu je u zadnja 24 sata utvrđen 61 novi slučaj koronavirusa, a za 269 osoba određena je mjera samoizolacije, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite. Glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Cecilija Rotim rekla je da su u protekla 24 sata proveli 545 testiranja, zabilježen je 61 novi slučaj, a za 269 osoba izrečena je mjera samoizolacije. 

Od novooboljelih 23 osobe negativne su epidemiološke anamneze, 29 osoba kontakti su s pozitivnim osobama, kod dvije osobe moguće je izlaganje tijekom hospitalizacije. Kod jedne osobe izloženost zarazi bila je prilikom izlaska, a kod tri osobe na obiteljskim svečanostima. Dvije osobe doputovale su s područja Srbije i Španjolske, a obrada jedne osobe još je u tijeku. 

"Zabilježen je jedan pozitivni korisnik obiteljskog doma za starije osobe na području Zagreba koji je to razvio tijekom hospitalizacije pa je isključena mogućnost zaraze u samom domu", rekla je Rotim.

Također je utvrđen pozitivan nalaz kod jednog učenika osnovne škole te dva učenika i jednog nastavnika srednjih škola. Trenutačno je samoizolacija određena za 40 učenika učenika osnovnih i 40 učenika srednjih škola.

"Trenutačno u Zagrebu imamo 459 aktivnih slučajeva, a 2067 osoba je u samoizolaciji", istaknula je Rotim i pozvala građane da se drže mjera koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite.

11:37 – U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je 295 uzoraka, od kojih je devet bilo pozitivno na koronavirus. Po dvije novozaražene osobe imaju boravište na područjima gradova Đakovo, Osijek i Donji Miholjac te Općine Vuka, dok je jedna osoba iz Belog Manastira.  

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 21 pacijent obolio od COVID-19, od kojih su tri na respiratoru. Prema evidenciji Zavoda za javno zdravstvo OBŽ od početka pandemije na području Osječko-baranjske ukupno je 1040 osoba imalo pozitivan nalaz na koronavirus, a do sada je izliječena 961 osoba.

Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 40 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutačno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalaze 443 osobe. Policija je obavila pet samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, no jučer nije utvrdila kršenje te mjere. 

Aktualnu epidemiološku situaciju danas su razmatrali članovi Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a na temelju događanja proteklih dana zaključili su da je potrebno ponovno upozoriti sve građane na važnost striktnog poštivanja mjera samoizolacije i izolacije, ali i posljedice koje može izazvati kršenje tih mjera. Naime, znakovit je primjer da je jedna starija osoba, inače smještena u ustanovi za starije osobe, bila u samoizolaciji, a pozitivna na koronavirus postala je tek 14-og dana. Zahvaljujući savjesnom i odgovornom ponašanju izbjegnuto je prenošenje zaraze na druge osobe. 

S druge strane, dvije mlađe osobe nisu poštovale mjeru samoizolacije te su otišle na okupljanje 40-ak svojih vršnjaka. Utvrdilo se potom da su pozitivni i sada je cijela grupa u samoizolaciji, naravno s neizvjesnošću koliko će među njima biti novozaraženih. 

Članovi županijskog Stožera stoga još jednom apeliraju na građane koji su pozitivni na koronavirus da poštuju mjere izolacije, odnosno mjere samoizolacije za osobe kod kojih postoji sumnja u zaraženost, a sve građane da poštuju opće mjere prevencije te na taj način spriječe širenje oboljenja i posljedice koje zbog nesavjesnog ponašanja mogu nastati.

11:02 – U Zagrebačkoj županiji devet je novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite te županije. Po dvije novooboljele osobe su u Zaprešiću, Velikoj Gorici i Dugom Selu, a po jedna novooboljela osoba je u općinama Luka, Dubravica i Rugvica.

Od devet novooboljelih osoba, četiri su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s domom za starije na području Rugvice, dok je za četiri slučajeva nejasna epidemiološka anamneza.

10:54 – U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije nema novih slučajeva oboljenja  od COVID-19 infekcije.
Trenutačno je osam aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije, od kojih se tri osobe liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice, a ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. 

Pod mjerama zdravstvenog nadzora u samoizolaciji nalaze se 44 osobe. U posljednja 24 sata uzorkovana su 36 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

10:07 – Na području Zadarske županije četiri su novooboljele osobe od koronavirusa. Riječ je o dvije ženske i dvije muške osobe s područja Općina Zemunik Donji (3) i Ražanac (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je ukupno 117 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 173 osoba, a istekao je za njih 7536. Tijekom protekloga vikenda ustanovljeno je da je koronavirusom zaraženo nekoliko osoba u Domu za odrasle osobe u Zemuniku, i to troje korisnika i jedna djelatnica.


 

Nakon što je u subotu ustanovljeno da su djelatnica Doma i jedna korisnica pozitivne na koronavirus, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Zadar odradila je sve potrebne izvide te je testirano ukupno 135 korisnika i djelatnika. Testiranje je pokazalo da je još dvoje korisnika pozitivno, a nalaz se čeka za još njih troje. Prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pozitivni korisnici prebačeni su na COVID odjel Opće bolnice Zadar, svi su stabilno i imaju blage simptome. U samoizolaciji je sedam djelatnika Doma i privremeno su na snazi mjere zabrane izlaska i posjeta ovom Domu dok ne prođe razdoblje od 14 dana, koliko traje samoizolacija.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je ukupno 18 bolesnika, od kojih je dvoje na respiratoru.

10:02 – Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 69 obrađenih testova danas je šest novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita svije, Kaštela jedna, Omiša jedna, Visa jedna i Primorskog Doca jedna osoba.

Svi novooboljeli epidemiološki se obrađuju. Ukupno 1065 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 38 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se tri osobe nalaze na respiratoru.

10:00 – Nacionalni stožer objavio je nove brojke. U protekla 24 sata zabilježeno je 138 slučaja zaraze te su preminule dvije osobe. Više pročitajte OVDJE

9:43 – U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o jednoj muškoj osobi iz Dubrovnika (utvrđena epidemiološka veza). Izliječene su dvije osobe iz Dubrovnika.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus. Od početka pandemije analizirano je 14.960 uzoraka.

U samoizolaciji je 279 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđen je ukupno 81 slučaj kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Primopredaja inkubatora u bolnicu u Petrovoj kupljenih u sklopu akcije "Vratimo Palčiće u Petrovu"
1/10

9:40 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata 24 su nove pozitivne osobe na COVID-19 (14 osoba iz Vinkovaca, 2 iz Vukovara, 1 iz Pačetina, 1 iz Novih Jankovaca, 1 iz Starih Jankovaca, 1 iz Soljana, 1 iz Županije, 1 iz Andrijaševaca, 1 iz Marinaca i 1 iz Borova). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 936, od kojih je 797 osoba izliječeno, a ukupno je 18 preminulih osoba.

Trenutačno je u županiji 13 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 36 osoba te je ukupno testiranih do sada na području županije 12299. U samoizolaciji je na području županije je 631 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivan 21 radnik iz sustava zdravstva (3 liječnika, 11 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 39 radnika (2 liječnika, 29 medicinskih sestara/tehničara, 6 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika).

9:30 – Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je aktivno 68 slučajeva zaraze koronavirusom, 61 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 7 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 395 osoba, a ukupno je testirano 9537 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba, kao i svih suspektnih osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:25 – U Primorsko-goranskoj županiji nema novozaraženih osoba, dok je 12 osoba ozdravilo, uključujući među njima i četiri korisnika doma za starije u Delnicama. U domu u Delnicama još je samo devet zaraženih osoba, a sedam korisnika doma još je na liječenju u KBC-u Rijeka. Aktivnih je slučajeva bolesti 115, a 470 osoba je u samoizolaciji, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

8:51 – Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 38 uzoraka briseva na COVID-19, svi su negativni, nema novozaraženih. Izliječena je jedna osoba. Trenutačno je devet aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 93 osobe. 

8:45 – U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan četiri su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Tri osobe su s područja grada Siska, a jedna je osoba s područja grada Kutine. Kod svih osoba poznat je izvor zaraze.

VIDEO: Novo istraživanje: Znanstvenici su dokazali da koronavirus može izravno prodrijeti u mozak

8:38 – S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata sedam je novooboljelih osoba od COVID-19. Potvrđen je i jedan strani državljanin koji se koristi smještajem izolacije na području Gospića. Tri oboljele osobe s područja su Gospića, tri s područja Otočca te jedna s područja Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. U protekla 24 sata testirano je 147 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 195 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštovanje izrečenih mjera, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

8:20 – Budući da je tri dana zaredom evidentiran dvoznamenkasti broj osoba pozitivnih na koronavirus, Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županija razmatrat će uvođenje novih protuepidemijskih mjera na području Krapinsko-zagorske županije, navodi se u njihovu priopćenju objavljenom u nedjelju. 

8:00 – Ugledni znanstvenik Gordan Lauc otkrio je da se u novim žarištima u Hrvatskoj, točnije u Popovači i Legradu, pronalazi i nešto što u epidemiji koronavirusa dosad nije zabilježeno u našoj zemlji. – Imamo nešto što dosad nismo imali, a to je superširitelj, dakle osoba koja je zarazila velik broj ljudi – otkrio je Lauc za Dnevnik Nove TV. On tvrdi da dolaskom zime treba što više izbjegavati okupljanja u zatvorenom prostoru. Kada je riječ o nošenju zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, Lauc kaže da Hrvatska trenutačno nije u periodu brzog rasta, pa nema potrebe za maskama u zatvorenom.

 

Komentara 26

DU
Deleted user
14:41 05.10.2020.

Imam blagi osjećaj da nas neko he.e

WE
weAreCro
14:59 05.10.2020.

Znaci cudo je taj virus, svugdje će on ući i prodrijeti. Mada imamo maske i razne dezinfekciju pogotovo u bolnicama, on eto baš često posjećuje bolnice, samostane, vrtiće, škole, domove za starije, javne ustanove i td i td... Ali ni za živu glavu virus neće u neku od trgovina prehranom, tamo gdje najviše ljudi kroz dan prolazi i gdje je nivo čistoće na najnižem nivou od svih gore navedenih ustanova, on jednostavno u trgovinu neće pa ne znam šta da se desi. Od početka ove plandemije u cijelom svijetu nije zabilježen niti jedan jedini slučaj oboljenja i zatvaranja trgovina prehranom. Jel vam još sta trebam reci?

Avatar _Darkwood_
_Darkwood_
13:47 05.10.2020.

Cijela Hrvatska i svijet su potencijalni nosioci HIV i HEPATITIS virusa, dakle zašto ne postoji pim...ek stožer i pim--ek policija koja bi testirala sve one koji liježu kao par u krevet jer ako su ne testirani na HIV i HEPATITIS virus, oni potencijalno ugoržavaju jedni druge a znam oda su i to smrtonosni virusi, dakle budimo odgovorni, uvedimo, oformimo pim---k stožer i policiju koje će hvatat partnere i nuditi im kondome a ako odbiju eto kazne od 5000 kn! Što je maska za lice, to je kondom za ćunu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije