Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srpska platforma

Priština prijeti povlačenjem iz pregovora zbog srpske platforme?

kosovo
Reuters/Pixsell
21.12.2012.
u 11:52

Shala je ocijenio kako paltformom o Kosovu, Beograd ponovno provocira Prištinu "što se nije promijenilo od 1998."

Politički koordinator Vlade Kosova Blerim Shala najavio je mogućnost povlačenja kosovske vlade iz pregovora u Bruxellesu ukoliko platforma koju predlaže predsjednik Srbije Tomislav Nikolić bude temelj za rješavanje problema Kosova, prenose mediji u Srbiji pisanje prištinskog dnevnika Koha ditore koji podsjeća da bi se srbijanski i kosovski ministri, Ivica Dačić i Hashim Thaci, trebali ponovno susresti u Bruxellesu sredinom siječnja. Shala je ocijenio kako paltformom o Kosovu, Beograd ponovno provocira Prištinu \"što se nije promijenilo od 1998.\" te da ona \"neuspio pokušaj promjene smjera dijaloga koji se vodi u Bruixellesu\", a predstavlja \"pljusku Chaterine Ashton, Washingtonu, Bruxellesu i Berlinu\". S druge strane, potpredsjednik srpske vlade, Rasim Ljajić drži kako su platforma i dijalog povezani te je precizirao kako je predložena platforma \"polazna osnova i sa predstavnicima oporbe, Srba na Kosovu, međunarodnom zajednicom se razgovora kako bi se čuli njihovi prijedlozi i sugestije temeljem kojih će se postići potpuna suglasnost o ključnim pitanjima\".

>> Srbija sjever Kosova želi riješiti po uzoru na Republiku Srpsku

Ključne riječi

Komentara 23

OB
-obrisani-
12:59 21.12.2012.

Jesi li sada zadovoljan, zanovijetalo?

BM
Boris Markovic
14:43 21.12.2012.

Za mene je Srbin BG Srbin. Svako ko smatra za sebe da je Srbin to jeste. Srbin BG ima pravo da se izvini za sve sto smatra da je pogresio.

KL
klosarizpakostana
12:06 21.12.2012.

Izvinite Srbi što smo ubijali nevine žrtve i to sve zbog toga što smo slijepo pratili Tachijevu politiku, pogriješili smo što smo sve ratove vodili protiv Srbije i zato izvinite u ime svih Albanaca i Hrvata i stidim se zbog svega toga! Izvinite bračo još jednom i nadam se da če jednom zauvek mir doči na ove prostore i da čemo svi Albanci i Hrvati živjeti u zajednici sa vama i da če Hrvatska i Priština pomoči za odštetu nanesenu vašim narodu! Lijep pozdrav svoj Srpskoj braći!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije