Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati za tjedan dana!

Pristiglo više od 200 prijava - tko će osvojiti izlet na Plitvice za cijeli razred?

Zagreb: OŠ Vjenceslava Novaka, prva s eko zastavicom u gradu,  sudjeluje u projektu Rezolucija zemlja
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
10.06.2022.
u 13:55

Mali zeleni natječaj organiziran je u sklopu velikog Večernjakovog ekološkog projekta Rezolucija Zemlja kako bi se još više promicala ideja ekološke osviještenosti među najmlađima.

Više od 200 prijava stiglo je iz osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske u redakciju Večernjeg lista koji je organizirao "Mali zeleni natječaj" za najmlađe. Natječaj je, naime, organiziran u sklopu velikog Večernjakovog ekološkog projekta Rezolucija Zemlja kako bi se još više promicala ideja ekološke osviještenosti među najmlađima.

Učenici su se na “Mali zeleni natječaj” mogli prijaviti do 25. svibnja, a pobjednici će biti proglašeni u subotu 18. lipnja. Najbolji će osvojiti i vrijedne nagrade - izlet na Plitvička jezera, pretplatu na Večernji list Premium i e-novine Večernjeg lista te 10 ekskluzivnih fotografija prirode foto i video agencije Pixsell.

Glavni je cilj bio angažirati učenike osnovnih i srednjih škola da na maštovit i zabavan način promisle o svim EKO temama te se izraze na kreativan način. Stoga je njihov zadatak bio osmisliti i poslati kreativni video u trajanju do dvije minute u kojem su najbolje predstaviti temu natječaja za jednu od tri kategorije:

  1. EKO superjunak - Uzrast: od 1. do 4. Razreda - Najmlađi su imali zadatak snimiti kratak video u trajanju do 2 minute na temu “EKO SUPERJUNAK”. Trebali su opisati i vizualno prikazati hrabrog Eko heroja koji će spasiti Zemlju. Osmislite njegovo ime, osobine, moći, cilj, misiju, glavnog neprijatelja… 
  2. EKO razred ili EKO škola - Uzrast: od 5. do 8. razreda osnovne škole - Zadatak je bio u kreativnom videu u trajanju do 2 minute prikazati najbolje ekološke zamisli učenika, bilo da je riječ o sadnji razrednog vrta, odvajanju otpada, korištenju recikliranih bilježnica...
  3. EKO video reportaža - Uzrast: za učenike srednjih škola - Ovo je bila prilika za sve koji imaju želju biti istraživački novinari! Srednjoškolci su kroz zabavni i poučni video do 2 minute trebali izvjestiti o nekom ekološkom problemu u svome kvartu ili gradu

Sada stručni žiri u idućih tjedan dana pred sobom ima nežak posao i vrijedno radi na pregledavanju svih pristiglih video materijala, a rezultati se napeto iščekuju.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije