Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

Pripuz početkom studenog iznosi obranu?

Zagreb: Suđenje za aferu Agram na Županijskom sudu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/5
26.10.2020.
u 13:10

Pripuz želi iznijeti obranu vezano za jednu od točaka optužnice u kojoj ga se tereti da je od Slobodana Ljubičića tražio da mimo natječaja u zagrebačkoj Plinari zaposli Tihanu Colić.

Petar Pripuz, po svemu sudeći, mogao bi biti prvi od optuženika u aferi Agram, koji će, barem parcijalno iznijeti svoju obranu. Čulo se to u nastavku suđenja optuženim u aferi Agram na zagrebačkom Županijskom sudu. Naime, Pripuz želi iznijeti obranu vezano za jednu od točaka optužnice u kojoj ga se tereti da je od Slobodana Ljubičića tražio da mimo natječaja u zagrebačkoj  Plinari zaposli  Tihanu Colić. 

Osim njih dvojice u toj točki optužnice bio je optužen i Ante Dodig, koji je u inkriminirano vrijeme bio direktor Plinare. Dodig  je uz Dragutina Kosića, jedini od optuženika  u aferi Agram koji je na pripremnom ročištu odlučio priznati krivnju te se  nagoditi s USKOK-om. Bio je uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od  dvije godine, a kako je nagodba formalizirana u rujnu 2018., to praktički znači da mu je i uvjet već prošao.  S obzirom na želju Petra Pripuza da u odnosu na tu točku optužnice iznese obranu,  Rahela Valentić, predsjednica sudskog vijeća, obvezala je njegovu braniteljicu da sudu javi može li on pristupiti na raspravu 3. studenog, kako bi iznio obranu.

Osim za  ovu točku optužnice, Pripuz je  zajedno s Milanom Bandićem optužen i u djelu koji se odnosi na zbrinjavanje otpada u gardu Zagrebu, a riječ je o djelu afere Agram kojeg je sud u nekoliko navrata vraćao USKOK-u na doradu, pa su te optužbe tek  početkom godine  pripojene glavnom predmetu.

Obrana  i optužba iznijele su te se očitovale o  dokaznim prijedlozima, a sud je prihvatio neke, pa će se tako saslušati i dva svjedoka na okolnosti zamjene zemljišta između grada Zagreba i tvrtke Bramgrad. Na ročište nije došao niti  jedan od 15 optuženika, jer po zakonu i ne moraju.

Bandić i ostali uhićeni su u listopadu 2014. , a suđenje za sedam točka optužnice koje su se odnosile na nezakonita zapošljavanja i korištenje službenih vozila u privatne svrhe te zamjene gradskih zemljišta počelo im je u  studenom 2018. Optužbe za zbrinjavanje otpada  spisu  pripojene u siječnju ove godine, dok je obustavljen dio postupka u kojem se Bandića optuživalo da nije platio porez na donacije od 3,7 milijuna kuna koje je prikupio tijekom predsjedničke kampanje 2010.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije