Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNICA PROTIV MARKA SUDCA (43)

Pripadnika Pink Panthera terete za dizanje bankomata i pokušaj ubojstva policajca

Nakon što su raznijeli bankomat u Mihovljanima upali su u policijsku zasjedu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
14.12.2022.
u 10:35

Tužiteljstvo u optužnici traži produljenje istražnog zatvora za Sudca zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja dijela, dok je Jerković na izdržavanju kazne zatvora zbog drugog kaznenog djela.

Za razbojstvo su optuženi Ilija Jerković (37) i Marko Sudac (43). Sudac se tereti i za teški pokušaj ubojstva policajca, a optužnicu je protiv njih podigao ŽDO Zagreb.  Tereti ih se da su se 4. srpnja 2022. u 3.15  automobilom dovezli do bankomata u Mihovljanu, gdje su u bankomat stavili eksploziv pa ga digli u zrak. Dok su se oni bavili posljedicama  svog "posla" naišli su policajci.  Zatražili su od Suca da legne na pod. On je to odbio te je policajca pokušao pregaziti. Krenuo je prema policajcu te ga je podigao na poklopac automobila i vozio ga je neko vrijeme.

Tijekom vožnje ga je odbacio na kolnik, a policajac je bio lakše ozlijeđen. Sudac je tada pobjegao, a policajci su uporabili vatreno oružje kako bi ga spriječili u bijegu, no uhićen je 10. srpnja, i to nakon opsežne potrage u kojoj je korišten i helikopter.   Tužiteljstvo u optužnici traži produljenje istražnog zatvora za Sudca zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja dijela, dok je Jerković na izdržavanju kazne zatvora zbog drugog kaznenog djela.

Sudac je inače osoba  dobro poznata policiji, uglavnom zbog imovinskih delikata, a povezuje ga se i sa zloglasnim Pink Pantherima pa su se njime bavile policije mnogih zemalja. Dizanje bankomata u zrak nije mu bilo strano ni prije srpnja pa se teretio da je u svibnju 2020. zajedno s Jerkovićem te još tri osobe organizirao seriju prepada na bankomate na području Zagreba, Zagorja, Primorja i Istre.  O njemu su 2016. pisali i strani mediji jer je uspio pobjeći iz zatvora u St. Gallenu u Švicarskoj. A tamo je završio pod sumnjom da je kao član zloglasne bande Pink Panther planirao opljačkati draguljarnicu u tome mjestu.   Nadalje 2018. USKOK ga je teretio da je predvodio zločinačku grupu koja se bavila krađama automobila na širem području Zagreba...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije