Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA NA SUĐENJU U SRBIJI

Član zemunskog klana pobjesnio zbog odgode: U samici sam već 15 godina, znate li kako me dovode?

Ilustracija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
13.01.2022.
u 12:43

Ranije je Nikola Bajić pred sudom priznao da su Novaka Stevanića otela trojica policajaca iz Policijske stanice Zemun i predala ga vođi Dušanu Spasojeviću koji ga je mučio dok nije priznao gdje roditelji drže novac

Bivši pripadnik zemunskog klana Nikola Bajić revoltirano je galamio danas na suđenju u Beogradu nakon što je odgođeno ročište četvorici optuženih za razbojništvo i otmicu studenta Novaka Stevanića. Razlog odgode je štrajk odvjetnika. Naime, odvjetnici četvorice optuženih pojavili su se na sudu, ali su obavijestili sud da su u štrajku i da se suđenje ne može održati.

– Zašto niste javili na vrijeme. U samici sam već 15 godina, znate li kako me dovode ovdje? – protestirao je Bajić s optuženičke klupe zbog čega ga je sudac upozorio da se smiri, javlja Blic.

Bajić u zatvoru Zabela izdržava kaznu od 30 godina zatvora zbog drugih zločina počinjenih za taj klan, a njegovo dovođenje iz požarevačkog zatvora u beogradsku Palaču pravde na suđenje prate neviđene mjere osiguranja.

Otmica Novaka Stevanića dogodila se 1997. godine. Prema optužnici, za razbojništvo se terete umirovljeni policajac Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Đajić, kao i bivši pripadnici zloglasnog klana Nikola Bajić i Goran Ristić. Ranije je Nikola Bajić pred sudom priznao da su Novaka Stevanića otela trojica policajaca iz Policijske stanice Zemun i predala ga vođi Dušanu Spasojeviću koji ga je mučio dok nije priznao gdje roditelji drže novac.

– Novak Stevanić se ubio u travnju 1998. jer nije mogao izdržati pritisak koji su na njega, nakon njegove otmice, vršili Dušan Spasojević, pripadnici "zemunskog klana" i policajci. Uvjerili su ga da je sve izmislio. Sjećam se da mi je Dušan, kada sam doznao da se ubio, rekao: “Išao sam, zapalio sam mu svijeću.” Grizla ga je savjest – rekao je ranije Bajić na sudu.

Priznao je i svoju ulogu, te je noći Novaka držao u garaži na Novom Beogradu.

– Bio je potpuno vezan. Dušan ga je pitao gdje je novac, on je ponovio da ne zna. Uhvatio ga je za vrat i protresao, davio ga. Udario ga je pištoljem po glavi, nastao je pakao i Novak je rekao: "Stani!" Opisao je gdje su njegovi roditelji u stanu držali sef – rekao je, dodajući da je pokojni vođa klana, koji je ubijen u akciji "Sablja", otrčao u stan i ostavio ga da mladića drži u garaži, gdje je bilo 45 stupnjeva.

Dušan Spasojević mu je navodno po povratku rekao da su mislili da će naći milijun maraka, ali da je u stanu samo 50.000 maraka i 4,5 kilograma zlata. Zemunac, kojeg su danas u sudnici čuvala četvorica stražara, tada je rekao da su te večeri pustili Novaka tako što su ga “kao u filmovima odveli na savski nasip, izbacili iz auta i okretali se i brojili dok ne odu."

Ključne riječi

Komentara 1

HE
Heraklo37
17:25 13.01.2022.

Ne kuzim sto mu fali sada? Sloboda ili društvo u čeliji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije