Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Primorac za Die Presse: Hrvatska ne tolerira fašizam

05.12.2008.
u 11:30

Obrazovanje mladih generacija važno je kako bi mladi naučili što znači tolerancija, a današnja Hrvatska ne tolerira ustaštvo i fašizam, rekao je u intervjuu za austrijski list Die Presse hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

- Lako je manipulirati s neobrazovanim ljudima. Zato je jako važno raditi na obrazovanju mladih generacija i mi tu usko surađujemo s BiH, Srbijom i drugim zemljama regije. Nova generacija mora naučiti što znači tolerancija - kazao je Primorac.

Primorac je u intervjuu za austrijski list također kazao da moderna Hrvatska ima nultu stopu tolerancije prema osobama koje ističu ustaštvo i fašizam.

- Naša djeca uče da je Drugi svjetski rat bio užasno razdoblje fašizma i nacionalsocijalizma i da se tako nešto više nikada ne smije ponoviti - rekao je Primorac podsjećajući da je današnja Hrvatska izgrađena na antifašizmu te da je na tom principu i izborena nezavisnost Hrvatske.

Hrvatska, nastavio je, ulaže mnogo energije u borbu protiv organiziranog kriminala i ta borba "pokazuje već i prve rezultate". Također je podsjetio da je ulazak u euroatlantske integracije prioritet hrvatske politike.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije