Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvo istraživanje

Primorac o koronavirusu: I druge životinje mogući su prijenosnici zaraze

Dragan Primorac
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
31.01.2020.
u 11:41

Jedna osoba nikad nije bila na tržnici Huanan što sugerira mogućnost prijenosa virusa potpuno nam nepoznatim putem, kazao je Dragan Primorac

Koronavirus tek je nedavno ušao među ljudsku populaciju i to najvjerovatnije s jedne lokacije - dio je zaključka prvog istraživanja novog virusa za koji je proglašena globalna javnozdravstvena prijetnja.

To istraživanje opisano u uglednom znanstvenom časopisu Lancet donijelo je važne zaključke, pojašnjava prof.dr. Dragan Primorac, poznati hrvatski znanstvenik i genetičar.

- Jedna osoba nikad nije bila na tržnici Huanan što sugerira mogućnost prijenosa virusa potpuno nam nepoznatim putem. Sugerira se i mogućnost da su i druge životinje, izuzev šišmiša, uključene u prijenost virusa jer je epidemije po prvi put primjećene u prosincu prošle godine kad su šišmiši u najvećem broju u stanju hibernacije tj. zimskog sna - pojašnjava prof. Primorac.

Video: Virus u Kini

Komentara 5

PR
predator57
12:09 31.01.2020.

To nas dvevišnji kažnjava zbog sodome i gomore.

PR
Princeza
12:00 31.01.2020.

Primorac legenda čovjek. Najbolji nas doktor i znanstvenik.

DO
domolub
20:38 31.01.2020.

kolona virus izazvan jeduci zmije sismse ili bilo štodrugo samo je izmišljotina. tuj su ustvari vojni pokusi kojekakvim smrtonosnim baterijama.a krivica se svaljuje na nešto sasvim deseto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije