Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob interesa
Povratak na članak

Primaju honorare od tvrtki kojima kontroliraju proces javne nabave

Članovi Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave sudjeluju na seminarima privatnih tvrtki i tako ostvaruju pozamašnu zaradu

Komentari 19

Avatar dariodario551
dariodario551
06:36 27.07.2012.

Tako je od samog poćetka samostalne Hrvatske. Ovi ka da su se jućer odjenom probudili !

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
23:59 26.07.2012.

Svi ga muljaju i rade za svoj DZEP Kad je novac u pitanju malo ih je postenih

VL
DO
domagistar
06:26 27.07.2012.

Bivša garnitura tih dičnih "kontrolora" financirana novcem EU izdala je uz obilne honorare dvije opsežne knjige - priručnike za naručitelje i ponuditelje, a honorare su si isplatili putem izdavača u inozemstvu, a gle apsurda, priručnici su također tiskani u inozemstvu (Slovenija) !!

VL
Č7
čvor2.76
07:15 27.07.2012.

Samo jednom sam se toj komisiji žalio na postupak javne nabave i to mi je bilo prvi i zadnji puta. Naime popušio sam 5 tisuća kuna drugim riječima poklonio ih njima da bi oni poništili kompletan natječaj. Tada sam shvatio da je zakon o javnoj nabavi obična farsa i lakrdija i da se isplati ići na natječaj samo koji sam propisuješ. Inače sjedište komisije je u ilici Kneza Mutimira i samo ime kaže princip rada komisije.

VL
GA
gamsty
08:11 27.07.2012.

Treba osnovati još agencija i zaposlit nezaposlene.

VL
SO
soldier85
08:16 27.07.2012.

Lijepa naša domovino, Oj junačka zemljo mila, Stare slave djedovino, da bi vazda sretna bila! Mila, kano si nam slavna, Mila si nam ti jedina. Mila, kuda si nam ravna, Mila, kuda si planina! Teci Dravo, Savo teci, Nit' titi Dunav silu gubi, Sinje more svijetu reci, Da svoj narod Hrvat ljubi. Dok mu njive sunce grije, Dok mu hrašće bura vije, Dok mu mrtve grobak krije, Dok mu živo srce bije! (s vremenom sve češće ovo zvuči kao - sprdačina, a ne himna)

VL
Avatar billybull
billybull
08:25 27.07.2012.

i u cemu je problem? pa to je jedan od osnovnih nacina na koji su clanovi hdz-a, odnosno bivse vlasti mlatili perje...i to nikad ni jedan novinar nije nasao spornim, do sada...zasto je sada drugacije?

VL
ST
stomugromova
08:34 27.07.2012.

Dok ih čuva Bajić,znaju da su sigurni.

VL
IB
iva.begovic
09:10 27.07.2012.

@čvor2.76 - Ako su poništili natječaj na koji ste se žalili - znači da ste uspjeli, žalba je bila osnovana i natječaj je poništen. Što drugoga je Komisija mogla učiniti? A za čega su naknade bile 5000 kn? Malo se to doista čini puno, upravne pristojbe ne mogu biti tolike, a rad članova Komisije ne bi trebao biti s posebnom naknadom. To im je posao. Na žalost, imam i ja primjer iz neposrednog okruženja gdje stranke moraju plaćati naknadu za članove povjerenstva. I to smatram nepravednim, iako je naknada nije tolika.

VL
Avatar tkozna
tkozna
09:13 27.07.2012.

Ljudi moji ako ovi nisu isti kao i prošli, ma nisu, ovi su još gori udaraju nam poreze i novu financisku disciplinu da ja više ne mogu sastaviti od plače do plače. Meni se plačeeeeeeeeee!!!! A njega neeemaaa, Zorane recii nam kud plovi ovaj brod!

VL
OG
Oger
09:28 27.07.2012.

Honorari od 2000 kuna !!!! U cijelom svijetu se edukacijski kursevi moraju platiti, a ovdje dobis novac zato sto ides u skolu ! Luda drzava.

VL
DU
Deleted user
09:30 27.07.2012.

To je leglo kriminala od prvoga dana......drpaju lovu da ti se smuči......uz to imaju plaće bolesno velike za uposlenike koji su na državnim jaslama......uposlenici sa srednjom spremom imaju veće plaće od profesora u školama......

VL
ST
stefj
10:39 27.07.2012.

Javna nabava, kako je ovdje organizirana, je leglo korupcije i izvor hrpe problema u ovoj državi. Kao prvo, radi nekvalitetnog kadra u svim tvrtkama (uhljebljenih) projekti i dokumentacija su pisani katastrofalno, tako da u konačnici samo cijena igra ulogu. Opet, onaj koji odlučuje, nema pojma o tome što odlučuje, tako da mu je odabir najjeftinije ponude i najjednostavniji; pa tko će pisati razna obrazloženja zašto se odabralo nešto s višom cijenom. S druge strane, cijela javna nabava kod nas sastoji se od dogovora prije izdavanja tenderske dokumentacije, gdje onda ponuđač zajedno s kupcem slaže projekt tako da nitko drugi ne udovoljava uvjetima. Kupovina automobila je jako dobar primjer kako to groteskno na kraju izgleda. A ova komisija? To je totalno beskorisno birokratsko tijelo, koje treba platiti 5000 Kn. Jedino što ta komisija gleda, jest da li su svi papiri na mjestu, da li su zarezi ispravno napisani i sl. Ukratko, birokracija u najgorem smislu te riječi...

VL
KR
krka
10:59 27.07.2012.

I sam naslov govori dovoljno o vlasti i društvu u kojemu živimo. Tipična Balkanska kaljuža koja se od korupcije i rodijaštva neće odmaknuti jo 100 godina. Sada uistinu shvaćam, da me krivo ne shvatite, da je Jaca bila u pravu kad je počela čistiti u svojem dvorištu i izjavila da je korupcija u svim porama društva, da je za borbu potreban konsenzus, da će trajati godinama. Nisam njezin simpatizer, ali činjenica da su sve njezine poteze Kmeri proglašavali kozmetikom, ignorirali je i podmetali gdje su stigli. Njihova vlada, evidentno je puna sukoba interesa, koruptivna, nekompetentna, nestručna, bez volje da se suoči sa stvarnošću. Sama činjenica da je Br.1 (kak se sam nazval ), čovjek koji je upropastil nekoliko firmi, maznul prek 450 miljuna kuna, bahatošću i nemarom ugasio dva nevina života, nepravomoćno osuđen (ali priznal krivnju=kriv) , govori sve o istoj Vladi.

VL
ĆA
ćaćaća
11:53 27.07.2012.

sve je to ista bagra..naziv stranke je potpuno nebitan..a u zatvore i montirane procese idu samo oni koji imaju slabije špage kod pravosuđa..ai inače svi oni muljave veliku lovu..

VL
Avatar oto1
oto1
13:28 27.07.2012.

Ako ova vlada neogranici sve vece stvaranje birokracije i nepokusa vec jedanput pocimati funkcionalno raditi, onda nema vise spasa ni njima ani Hrvatskoj. Svakog dana postavljati ovakve onakve i nakraju nikakve komisije i kontrolere, pace nakraju svako svakog i nikogg kontrolirati, a Hrvatska ce imati ogromne hrpe birokrata, koji ce se nakraju medjusobno svadjati..

VL
Avatar broz
broz
08:26 28.07.2012.

Leglo kriminala i korupcije.Sve im uzet i na Goli otok.

VL
Avatar pf
pf
08:29 28.07.2012.

Već 20 godina Hrvatskom upravlja mafija stvorena od bivših komunista, kriminalaca, bolesnih ekstremista i crkve. Zaštitni kišobran im je HDZ. Karakteristika im je što im se ne diže. Zato smo svi na*hebali.

VL
Avatar oto1
oto1
14:35 28.07.2012.

Stvaranje kojekakvi nepotrebnih udruga kontrolera i pazitelja JE, nista drugo nego stavranje korupcije

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.