Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više turista na moru

Prilika za Hrvatsku: Šef Vijeća Europe traži ukidanje viza za Ruse

Thorbjorn Jagland
Sanjin Strukić/PIXSELL
21.05.2013.
u 21:18

Glavni tajnik Vijeća Europe Thorbjorn Jagland kazao je da što prije treba ukinuti vizni režim između Europske unije i Rusije, što bi mogla biti dobra prilika za Hrvatsku koja je morala uvesti vize za ruske državljane zbog ulaska u EU.

Glavni tajnik Vijeća Europe Thorbjorn Jagland kazao je da što prije treba ukinuti vizni režim između Europske unije i Rusije, što bi mogla biti dobra prilika za Hrvatsku koja je morala uvesti vize za ruske državljane zbog ulaska u EU, a zbog toga su već došle najave da će manje državljana te države u turistički posjet našoj zemlji.

– Moje je osobno mišljenje da bi trebalo raditi na ukidanju viza šire na području Europe – kazao je Jagland u ruskoj Dumi, pišu RIA Novosti. – Što se brže krećemo prema tome cilju, to bolje – dodao je Jagland te istaknuo kako je uvjeren da će Europljani jednog dana moći putovati preko cijelog kontinenta, a da im za to nije potrebna viza. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov 10. svibnja kazao je da su pregovori o liberalizaciji viznog režima između Rusije i EU ušli u završnu fazu.

Moskva je to pitanje stavila kao svoj vanjsko-politički prioritet. Rusija je to predlagala još na summitu Rusija – EU 2010. godine, no EU je neodlučna u vezi s time zbog straha od porasta kriminala i ilegalnih imigranata. Hrvatski turistički djelatnici, nakon što je Vlada zbog usklađivanja zakonodavstva s EU ponovno uvela vize za Ruse, najavili su da će nam iz te države ove godine doći manje turista, a Rusi su poznati kao dobri i rastrošni gosti koji bi u krizi mogli "podebljati" naš proračun.

>>Rusi ogorčeni: Vizu za Hrvatsku čekamo u redu i po osam sati!

>>Rusi otkazuju čartere i odustaju od dolaska u Hrvatsku zbog viza

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije