Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uprava škole odmah reagirala

Prijetnja učenika digla na noge policiju u BiH: 'Dođite sutra ispred škole, pa ću vam pokazati kako se puca'

BiH policija
Zoran Grizelj/Pixsell
31.10.2023.
u 21:22

Nakon incidenta u tuzlanskoj školi pripadnici MUP-a TK razgovarali su s roditeljima učenika

Prepiska učenika tuzlanske osnovne škole Solina u Viber grupi, u kojoj je jedan učenik prijetio drugom, a kojom prilikom se spominjala i upotreba oružja, podigla je policiju na noge. Uprava škole je odmah reagirala, a sve se završilo na „dječjim prijetnjama“. Na društvenim mrežama pojavila se prepiska učenika u kojoj jedan od njih navodi: - Dođite sutra ispred škole u 11:20 sati, pa ću vam pokazati kako se puca - naveo je učenik na provokaciju „da nikad u životu vjerojatno nije vidio pištolj, a kamoli da zna kako se puca“.

Ostali su se na to nadovezali, govoreći da će donijeti lažni pištolj te da „ne žele trošiti vrijeme na osobu koja laže“.

Kako doznaje Dnevni Avaz, nakon što je direktorica OŠ „Solina“ Belma Smajić u subotu prijavila prijetnje policiji, pripadnici MUP-a TK bili su u školi i razgovarali s roditeljima učenika.

VEZANI ČLANCI:

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona za „Avaz“ su potvrdili da se direktorica škole obratila policiji. Kazali su da su po navedenoj prijavi postupali službenici Odjela kriminalističke policije Policijske stanice Istok, o čemu je obaviješten dežurni kantonalni tužitelj.

Tužitelj je naložio da se nakon izvršenih provjera Tužiteljstvu Tuzlanskog kantona dostavi izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

- Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, u okviru svojih redovnih poslova i zadataka, provodi mjere na suzbijanju i sprečavanju maloljetničke delinkvencije, prvenstveno u djelokrugu Odsjeka za seksualne delikte, maloljetničku delinkvenciju i nasilje u obitelji (Sektor kriminalističke policije) - naveli su iz MUP-a TK.

Video: Filip Zavadlav osuđen na 40 godina zatvora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije