Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PRIJETNJI INSPEKCIJE
Povratak na članak

Zbog straha od kazni, kafići vraćaju cijene

Plenkoviću danas može samo biti žao što je ekstraporez na visoku dobit ograničio samo na najveće i nije dopustio da se oporezuju srednji i mali poduzetnici, iako je i jednima i drugima i trećima dobit u prošloj godini znatno porasla

Komentari 55

Avatar Dr Evil
Dr Evil
07:54 07.01.2023.

U Španskom u lokalnoj pekarni (Trg Ivana Kukuljevića) koju vodi jedna nacionalna manjina: 1) sve cijene su zaokružili na više 2) platiš kunama odmah vraćaju u kunama (niti pitaju, niti se ispričavaju, rano ujutro-nisu tad ostali bez sitnih eura) , 3) ne kucaju račune, 4) ne primaju kartice - jer bi onda morali izdati račun i platiti porez, što im ne odgovara...Jel radi netko u poreznoj upravi?!?

VL
DU
Deleted user
08:04 07.01.2023.

Svi "kivni" na vlast - ajmo bit objektivni - jedino što se tražilo, u ovoj jedinstv€noj epizodi monetarne konverzije je bilo da aritmetički točno se preračunaju cjenici iz kn u €. Ali ne, niz obrtnika svih fela, ugostitelja, trgovačkih lanaca i ostalih gramzivaca je ovu prigodu iskoristio da nadignu cijene - i još drčno se hvale po katalozima da su "oprostili" kupcima treću decimalu (zamislite!). E pa zar nije red da ih vlast onda "nategne" uzvratno, sad da li će biti ukidanjem povlaštenih cijena energije, ekstraporezima, nevjerojatnim nizovima inspekcija (Porezna, sanitarna, zaštita na radu i dr.) koje će se smjenjivati u njihovim prostorima - ili što već će izmisliti za ovu posebnu prigodu, ali da su zaslužili šibom, nema dvojbe o tome. Nastala je situacija gramziv@zbunjen - jer većina još teško preračunava iznose u novu valutu i oni smatrali da je to idealno za izdići se na višu cjenovnu razinu za svoje artikle ili usluge. Da ne bi... Svaka vlast bi tako reagirala jer evidentno o čemu se tu radi, to nije fama zvana slobodno tržište i kršenje regula nego nečasne radnje, u svrhu vlastitog bogaćenja.

VL
CA
cavecanem
07:58 07.01.2023.

Bas me zanima hoće li telekomi odustati od poskupljenja.

VL
Avatar spremno zidam
spremno zidam
09:49 07.01.2023.

A da vi, umjesto sto kukate, malo vi sami lupite po dzepu te bahate i bezobrazne..? U srijedu sam, iz ciste znatizelje, sjeo popodne u kola i odvezao se u Sloveniju u jedan supermarket, lanac koji posluje i u HR. Napunili smo kolica stvarima koje i inace kupujemo i platili ceh nesto malo vise od 138€. Poslije smo sjeli doma s tim racunom i usporedili cijene…. ustanovili smo da su nas ta kolica koštala ravno 43€ (!) manje u Sloveniji nego sto bi platili u istom ducanu u ZG. Posebno mi je bilo drago otkrice da su npr. Franckova kava, Ozujsko pivo ili npr Gavriloviceva salama u Sloveniji jeftiniji i do 30% nego u HR. Zakljucke izvucite sami. Ja sam svoje izvukao. Sad kad nema granice, s Tresnjevke sam u tom supermarketu za manje od pola sata. Najmanje jednom mjesecno cu ici tamo u nabavku svega sto je jeftinije i napuniti gepek. Kao nekad u Graz. Zato jer mogu. Zato jer se isplati. I zato jer, ako nas bude dovoljno takvih, nasi drumski razbojnici ce morati sniziti cijene.

VL
Avatar BanŠokčević
BanŠokčević
07:23 07.01.2023.

U kafiću potrošim mjesecno 30-50€ ovisno (ne moram ni euro), u ducanina 700-800€ .. nema zna ova vlada .. svaka cast

VL
TO
Tomisl
10:00 07.01.2023.

Puno toga je u rukama nas POTROŠAĆA , izbjegavajmo nepoštene trgovce i kupnju artikala sa "abnormalnim" cijenama .

VL
BJ
bjmaro
08:47 07.01.2023.

Trebalo bi analizirati u Hrvata glagol kmečati (jadikovanje ,kukanje,cmizdrenje,cendranjeitd) Mislim da Hrvati kreću od rana jutra. Tu ne računam one profesionalne kmecavce iz nama “prijateljskih” država

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
08:52 07.01.2023.

Ma koga zanima kava. Neka cijenu vrate pekare.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
08:21 07.01.2023.

Kad će smjeti,povisiti cijene?

VL
DU
Deleted user
09:53 07.01.2023.

Pohlepnici,varaju državu na svakom koraku a posebnl kad je turistička sezona.Znam ih xy koji imaju vile,stanove,brodove a od države su uzimali pomoć.Sram ih može biti Treba ih sve bojkotirati

VL
VO
Votum
09:22 07.01.2023.

Trebalo bi uvesti mjernu jedinicu -KAVA.... Ono cm, km, kg, dkg, g, sec, h, kava....

VL
ST
stefj
15:36 07.01.2023.

Vidjet ćemo u ponedjeljak tko će sve vratiti cijene. Evo OPG od kojeg kupujem jaja, sir i vrhnje nije odustao od većih cijena. A budući da nisu obavezni raditi maloprodajne kalkulacije, niti prijavljivati promet, nitko im ništa ne može. Jedino imam izbor hoću li ili neću kupovati od njih... Za većinu stvari je tako, samo građani mogu utjecati na trgovce - ili će kupiti ili neće. Bilo što vlada napravi, reflektirat će se na sve, tj. to će opet građani platiti. Svaki novi porez ili neki drugi namet. A oni koji nisu napravili nove kalkulacije i nove cjenike, ti su stvarno bedasti i u potpunosti zaslužuju kazne koje će dobiti (ako ih dobiju)... Što se tiče cijena, možda će se sada vratiti, ali brzo će se natrag "zaokružiti", to je neminovno. Ovo što je vlada sada zaprijetila, možda malo ublaži taj udar, jer su mnogi uvođenje eura iskoristili za ugradnju buduće inflacije u cijene, a sad će to ipak "razvući"... Kako god se okrene, bit ćemo država s najvećom inflacijom prilikom uvođenja eura, za primjer drugima...

VL
SS
SS
13:22 07.01.2023.

Pa neka je sami piju...... . Pa nije to Monaco!

VL
LI
liliZG
11:55 07.01.2023.

ne smeta me kada netko 12 kn, zaokruži na 1,60 eura, ali 2 eura, to već smeta, fala bogu , nitko me ne tjera da pijem kavu u kafiću pa ne moram tamo niti ići.... ali u dućan moram, i da je inspekcija radila svoj posao , pa barem dva mjeseca prije kraja 2022 pratila kretanja cijena i odmah kažnjavala ili tražila one koji to krše ispravljanje cijena , onda bi bili danas u puno boljem položaju kao potrošači , ovako....država je pustila da svi rade što god žele i sada su ih najednom napali kao glavne krivce,.... glavni krivci su oni koji su ih trebali kontrolirati a propustili su to činiti.

VL
PE
PetarPan1108
12:21 07.01.2023.

Cinkere ne VOLIMO!! :)

VL
DU
Deleted user
12:42 07.01.2023.

Netko je napisao,mislim da se radi o Besposlen pop o naknadi koja se dobiva za povrat ambalaže u HR koja iznosi 7 centi.Informacije radi povratna naknada u nekim državama je čak tri puta veći. Norveška male boce 10 c,velike 277 c,Danska male 20 c,velike 40 c,njemačka sve 25 c,Nizozemaka male 10 c,velike 25 c. Kafiće obilazim u širokom luku iza Nove godine.

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
09:12 07.01.2023.

Jedan kafić je domišljato još prije nove godine uskladio cijene sa novom valutom. Tako je kava sa 14 kuna protumačena kao 2,30 eura, i cijena na računu je bila 17,33 kuna. Račun za kavu i kolač je iznosio 36,92 kune. Prvi puta u životu, a dosta je života iza mene dobio sam račun u kafići koji je završavao sa plehnatim lipama.

VL
DU
Deleted user
09:53 07.01.2023.

Sasvim je jasno da je uvođenje eura potaknulo svojevrsni kaos u mnogim cijenama, da smo svi znali da će biti tako i sad se odjednom čudimo. nema tu pomoći, točka. jedino što se moglo napraviti je da se nije uveo euro, kojo nikada neće biti naš novac. za Hrvatsku, u kojoj je još uvijek nacionalni naboj vrlo prisutan, čudi me da je to uopće prošlo.

VL
EU
EURUSD
16:07 07.01.2023.

Neki dan smo žena i ja sjeli i kava je bila 2,20. Skenirali QR kod, pa smo znali koliko je. Popili smo svoje kave, naravno bez ikakvih scena i zaključili da u taj kafić više ne idemo. Danas popio u meku za 1,55 kava duplo bolja...

VL
TE
Teig1
08:27 07.01.2023.

Odlično sada mogu opet čašu vode kupiti , najzdravija, bez ambalaže,šećera a često bez klora...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.