Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pet godina zlostavljanja

Prijetio supruzi smrću, našli mu automatske puške, bombe, tromblon, a sudac ga pustio!?

puška
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
12.02.2021.
u 19:47

Sudac istrage nije prihvatio prijedlog državnog odvjetnika za određivanje istražnog zatvora te je podnesena žalba protiv rješenja suca istrage

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 10. veljače 2021. ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1951.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijetnje, nasilja u obitelji, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 70-godišnjak od neutvrđenog dana u 2016. godini do 8. veljače 2021. u Zadru, u stanu u kojem živi zajedno sa svojom suprugom; protivno odredbi čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji; iako svjestan da takvo ponašanje može izazvati osjećaj straha, ugroze i poniženja kod supruge, pa pristajući na to, pod utjecajem alkohola učestalo verbalno napadao i vrijeđao suprugu te joj prijetio da će ju ubiti. Osnovano se sumnja da je 8. veljače 2021. oštećenici, u cilju da je ustraši, zaprijetio da će je teško tjelesno ozlijediti, a što je sve kod nje izazvalo osjećaj uznemirenosti, poniženosti i straha za vlastitu sigurnost.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik 8. i 9. veljače 2021. u Zadru i Ražancu; iako svjestan da je zabranjeno držati vojno vatreno oružje i eksplozivne naprave; držao dvije poluautomatske puške s nastavkom za tromblone, okvire za streljivo za automatsku pušku, nekoliko ručnih bombi, jednu automatsku pušku, desetak detonatorskih kapisli i električnih detonatorskih kapisli, jednu bajonetu za vojnu pušku, jedan tromblonski nastavak za pušku, jednu tromblonsku trenutnu minu te više patrona gospodarskog eksploziva i više komada vojnog streljiva.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP-a). Sudac istrage nije prihvatio prijedlog državnog odvjetnika za određivanje istražnog zatvora te je podnesena žalba protiv rješenja suca istrage.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 9

Avatar foton 99 88 73
foton 99 88 73
08:13 13.02.2021.

zasto sad ne napišu da je okrivljeni vlasnik i plinskih boca

Avatar Scheweningen
Scheweningen
09:13 13.02.2021.

Bojovnik zamjenio ženu sa oklopnjakom pa spremio i tromblonsku Da nije žalosno bilo bi smiješno.

VI
vidum
10:05 13.02.2021.

Normalno je da mu sudac nije odredio istražni zatvor. Nije normalno da mu nije odredio boravak u psihijatrijskoj ustanovi. Godinama se svađati (ne ulazim u razloge, možda i nije bez razloga) sa ženom i držati toliko oruže u kući, ne može normalna osoba. I ovaj nije prvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije