Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ PODRAVINE

Prijetio djevojci da će ubiti nju i sebe ako ne pobaci. Osuđen je na 8 mjeseci uvjetno

Obiteljsko nasilje
Davor Puklavec/PIXSELL
20.04.2023.
u 12:55

Muškarac je u sudskom postupku tvrdio kako ga je djevojka lažno prijavila jer je htjela iz njega izvući imovinsku korist, no sud je ipak drugačije odlučio nakon iskaza troje svjedoka i medicinske dokumentacije

Kazna od osam mjeseci uvjetnog zakona stigla je muškarcu iz Podravine koji je prijetio trudnoj djevojci da će ubiti i nju i sebe ako ne pobaci, objavljeno je u pravomoćnoj presudi suda. 

Naime, muškarac je u sudskom postupku tvrdio kako ga je djevojka lažno prijavila jer je htjela iz njega izvući imovinsku korist, no sud je ipak drugačije odlučio nakon iskaza troje svjedoka i medicinske dokumentacije, prenosi Danica.hr.

Dvoje svjedoka ispričalo je na sudu kako ''im je oštećenica rekla kako joj je muškarac upućivao riječi prijetnje ukoliko se ne riješi djeteta, kao i da se nakon upućenih joj prijetnji djevojka doista promijenila tako da je uzimala tablete, odnosno da je oboljela na živce zbog čega je tražila psihijatrijsku pomoć''. I prijatelj muškarca svjedočio je na sudu, navodeći kako ''mu je oštećenica rekla da joj se muškarac u koprivničkoj bolnici obratio riječima: Ako nećeš napraviti pobačaj, ubit ću tebe i sebe, moraš to napraviti''. Djevojka je nakon toga muškarca prijavila jer je on uz to i javno ju ogovarao, iznoseći o njoj razne gadosti. 

''Od strane liječnika psihijatra u vrijeme koje korespondira inkriminiranom postavljena joj je dijagnoza anksioznosti i depresivnog poremećaja, pri čemu se u statusu pacijentice opisuje da ponovno proživljava situaciju oko učinjenog pobačaja i upućene prijetnje bivšeg partnera'', navodi sud u presudi u kojoj je muškarac naposlijetku pravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od osam mjeseci.

>> VIDEO Ženu izbo i bacio u septičku jamu, tri mjeseca lagao da ga je ostavila... Osuđen na 20 godina

Komentara 4

MA
Makbe
13:19 20.04.2023.

To je prava istina o "ženskom pravu" na pobačaj. To je kazna za ženu. Ženi se pobačaj servira uz panfare i tortu na tacni, a prešućuje se da to pravo ustvari ostvaruje muškarac jer on kao nema ništa s začećem djeteta. Vrlo malo bi žena išlo na pobačaj ali mora ići jer joj prijeti dečko, muž, svekar, svekrva, vlastita majka, poslodavac io nema drugog izlaza. Nažalost. Sramota je da u 21. st. uopće ima neželjenih trudnoća kraj toliko mogućnosti sprečavanja začeća. Ali tu treba svakako uključiti i muškarce jer trudnoća nije elementarna nepogoda niti pada s neba. Dvoje ljudi je uključeno, a samo jedna i to žena snosi posljedice.

MK
marcel.kocan
14:35 20.04.2023.

šta sad pobačaj ne valja?

AC
acer7
21:39 20.04.2023.

Ne razumijem uvjetnu kaznu? Kakva je to kazna? dakle on 8 mjeseci ne smije napraviti isto kazneno djelo i to je to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije