Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Prijeti im do 3 godine zatvora: Dva člana biračkog odbora lagali da su obišli glasače van biračkog mjesta

6. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije u hotelu International
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
21.07.2022.
u 17:36

Tereti ih se da im nisu omogućili glasovanje jer do njih nisu došli, već su ih evidentirali kao glasače koji će glasovati izvan biračkog mjesta, premda su bili svjesni da navedeni birači nisu glasovali

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podignulo je optužnicu protiv dvojice članova biračkog odbora koji tereti za uskratu biračkog prava tijekom izbora općinskog načelnika u lipnju prošle godine u Kraljevcu na Sutli.

Tužiteljstvo je preciziralo da su dvojica optuženika, u dobi od 24 i 21 godinu, kao članovi biračkog odbora preuzeli glasačke listiće za osobe koje su zatražile glasovanje izvan birališta te napustili biračko mjesto radi omogućavanja glasovanja točno određenim biračima.

Tereti ih se da im nisu omogućili glasovanje jer do njih nisu došli, već su ih evidentirali kao glasače koji će glasovati izvan biračkog mjesta, premda su bili svjesni da navedeni birači nisu glasovali.

Tužiteljstvo ističe da je dvojac donio kuvertirane glasačke listiće na izborno mjesto gdje su ti listići ubačeni u izborne kutije, a birači su na popisu birača označe kao osobe koje su glasale, iako nisu glasovali.

Kazneni zakon za uskratu biračkog prava predviđa zatvorsku kaznu do tri godine.

>> VIDEO USKOK podigao optužnicu protiv 36 okrivljenika i tri trgovačka društva, među njima Ana Karamarko

Komentara 1

OB
obican
17:52 21.07.2022.

Smijurija, i zakon. Zasto do nekolko godina. Za nas treba tocno napisati sto te ceka ako nesto skrivis

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije