Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sombor

Prijeti da će se zapaliti zbog prodaje lokala u vlasništvu Borova

policija
Ivo Čagalj/Pixsell
15.03.2012.
u 14:40

Razlog zašto se odlučio na ovaj korak je \"nezakonita prodaja prodavaonice\" Borelija širom Srbije, među kojima je došla na red i ova u Somboru u kojoj je on poslovođa

NOVI SAD – Radnik somborske tvornice obuće Boreli Dražen Čavlin (35) zabarikadirao se danas dopodne u trgovini ovog poduzeća u središtu Sombora s porukom da će, ako sutra bude izvršena sudska presuda po kojoj se Boreliju oduzima taj trgovački objekt, zapaliti sebe i lokal, javlja Radio-televizija Vojvodine.

Ova somborska tvornica nastala je tako što se pogon vukovarskog Borova izdvojio i pod čudnim okolnostima 90-ih osamostalio iako Borovo polaže pravo vlasništva nad tom tvornicom i lokalima širom Srbije pa je to i predmet dugogodišnjeg sudskog postupka koji daje za pravo Borovu.

Zbog neriješenih imovinskih odnosa radnici već nekoliko godina prosvjeduju jer, kako tvrde, zbog Borova se tvrtka ne može privatizirati pa im je zato budućnost neizvjesna.

Kako je objasnio RTV-u, razlog zašto se odlučio na ovaj korak je "nezakonita prodaja prodavaonice" Borelija širom Srbije, među kojima je došla na red i ova u Somboru u kojoj je on poslovođa. Jedini način da Čavlin odustane od svoje namjere je, kako je objasnio novinarima kroz odškrinuta vrata, "da Privredni sud donese neko, bilo kakvo, rješenje".

RTV podsjeća da su radnici Borelija više puta prosvjedovali protiv iseljavanja više od 30 objekata, prodanih posljednjih godina zbog sporog rješavanja imovinskih odnosa s Hrvatskom.

Ključne riječi

Komentara 2

AG
Agramer198
15:39 15.03.2012.

Nemam razumijevanja za takve kaj kakti prijete da će se ubiti, imali ste priliku nekaj učiniti 1991, ali vam je tada bilo dobro kad su se preko granice vraćali kamioni natovareni sa hrvatskom imovinom...

TH
thekurcula
10:42 17.03.2012.

Ja nemam pojma šta si hteo reći, Agrameru, ali ako ti znaš meni će to biti dovoljno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije