Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prijedlog oporbe: Graditi više manjih parkirališta u Puli

15.01.2009.
u 15:39

Istarski socijaldemokratski forum sumnjičav je prema odluci gradske uprave da se na Karolini javno-privatnim partnerstvom sagradi podzemna garaža.

Rasporediti parkirališta
Rezime je to današnje presice, na kojoj se medijima obratio predsjednik gradske podružnice stranke Veljko Zenzerović.

- Pitam se je li itko u Gradu pročitao prometnu strategiju iz travnja prošle godine. Tamo stoji da Puli do 2020. treba 1220 novih parkirališnih mjesta. Kad se zbroji šesto predviđenih mjesta na Karolini i oko četiri stotine u Kandlerovoj ulici, ispada da ćemo u sljedećih nekoliko godina popuniti četiri petine toga kapaciteta, rekao je Zenzerović.

Preseliti vatrogasce
Prema njemu, mnogo je logičnije da se sagradi nekoliko strateški raspoređenih parkirališta, i to na Marsovu polju, o čemu se govorilo prije nekoliko godina, ispod igrališta Gimnazije, u Kandlerovoj ulici te na mjestu današnjeg sjedišta Javne vatrogasne postrojbe.

- Vatrogasci bi se trebali preseliti na obilaznicu, što je stara, ali logična, ideja. Većina intervencija ionako im je na otvorenom, a samo desetak posto ide u tehničke intervencije, poentirao je Zenzerović.

U ISDF-u se pitaju zašto je u natječaju za Karolinu zaobiđen Pulaparking. - Osnovan je kao gradsko poduzeće, baš zato da se brine o parkiranju. Ne znam zaobilazi li ga se jer ga je osnovala bivša uprava u kojoj je bio ISDF, ili je možda riječ o pojedinačnim interesima, zapitao se.

Problem je i kopanje u neposrednoj blizini Arene što bi, kaže član ISDF-a Mario Smilotić, moglo oštetiti spomenik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije