Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna godišnjica

Prije točno 22 godine neprijateljska granata ugasila je tri mlada života

godišnjica pogibije djece
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
27.05.2014.
u 22:54

U iznenadnom mučkom topničkom napadu srpske vojske na grad, živote je izgubilo troje mladih Brođana, šestogodišnja Sabina Hodžić, trinaestogodišnji Dejan Mijatović i četrnaestogodišnji Bojan Timarac.

Uz mali spomenik na dječjem igralištu u slavonskobrodskom naselju "Plavo polje" večeras su položeni vijenci i upaljene svijeće. Okupili su se prijatelji, rodbina, susjedi i članice Društva hrvatskih intelektualki, kako bi obilježili još jednu tužnu godišnjicu. Na današnji dan prije točno 22 godine, u iznenadnom mučkom topničkom napadu srpske vojske na grad, živote je izgubilo troje mladih Brođana, šestogodišnja Sabina Hodžić, trinaestogodišnji Dejan Mijatović i četrnaestogodišnji Bojan Timarac. Sedmero djece iz obližnjih zgrada zateklo se tog kobnog trenutka na igralištu, među njima bio je i Dalibor Vašarević, koji je uz još troje vršnjaka preživio napad smrtonosnih neprijateljskih projektila. Tada je imao šesnaest godina i bio je ranjen.

- Danas 27. svibnja obilježavamo 22. godišnjicu stradanja naših prijatelja Sabine Hodžić, Dejana Mijatovića i Bojana Timarca. Ožiljci ne blijede, a uspomene na njih nam ostaju. Nadam se da se ovakva tragedija nikada više neće ponoviti. Na žalost spomen ploča s njihovim imenima još uvijek nije postavljena. Tijekom ovog tjedna putem Gradskog vijeća biti će pokrenuta inicijativa da se ploča napokon postavi i tako zauvijek ostanu zapisana imena djece koja su ovdje poginula - rekao je Dalibor Vašarević. 

>>Nismo imali pojma da je Vukovar pao pa smo se borili još 2 dana

Komentara 1

ME
metikoš
11:58 28.05.2014.

drugarice teršelić dali istražujete tko je napravio ovaj zločin?Tražite li suđenje za te zločince?Druže frljić ima li kazališne predstave o ova tri anđela?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije