Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NDRAGHETA

Prije je samo glasina bila dovoljna da budu u opasnosti, a sad i sin mafijaškog šefa živi slobodno

Talijanska policija
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
09.12.2019.
u 09:41

Nicola Gratteri poznat je u talijanskoj javnost zbog borbe protiv mafije. On živi već trideset godina pod policijskom zaštitom zbog prijetnji upućenima članovima njegove obitelji

Jedan od najpoznatijih talijanskih državnih tužitelja Nicola Gratteri otkrio je kako je mafija omekšala svoja, inače striktna, pravila kad je riječ o prihvaćanju deklariranih gay muškaraca u svoje redove. Naime, prije su i glasine o tome da je netko gay bile dovoljne da ga ubiju, a danas i sin mafijaškog šefa može otvoreno živjeti kao drag queen poznata pod imenom Lady Godiva. 

- To potkopava njihov imidž kao opakih momaka, ali kao i društvo mafija je evoluirala. Homoseksualci mogu ući u mafiju, dokle god to javno ne promoviraju - istaknuo je Gratteri koji je ispričao medijima kako je on osobno vidio strastvena pisma između mafijaškog šefa i mladog potporučnika. 

On je presreo telefonske razgovore koji su otkrili da mnogi članovi mafije uživaju zabavljati se u transvestitskim barovima. 

Gratteri je poznat u talijanskoj javnost zbog borbe protiv mafije. On živi već trideset godina pod policijskom zaštitom zbog prijetnji upućenima članovima njegove obitelji. Ugledni tužitelj misli kako je 'Ndrangheta, najmoćnija mafijaška skupina na području Italije s godišnjom zaradom od 38 milijardi funti godišnje omekšala. 

- Mladi članovi mafije ne mogu podnijeti stres zatvora na isti način na koji su to mogli njihovi roditelji. Postanu paranoični i depresivni. Oni su puno slabiji - smatra državni tužitelj, prenosi The Daily Mail. 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Gab Dissenter
Gab Dissenter
14:27 09.12.2019.

I mafija propada na svom planu kao i Zapad. To opadanje, dekadencija je svugdje vidljivo. Briga me za mafiju ali očevi su bili opaki mafijaši, a sineki su papci. To je bitno. To se vidi u svim sferama života. Čitam nekog narednika koji je 33 godine u američkoj vojsci i kaže da danas vide ozlijede koje nikad nisu vidjeli. Odu vojnici na marš od 10 kilometara, klinac slomi kuk od prevelikog napora. Dedeki i babe od 80 godina lome kukove, a ne klinci koji bi trebali biti u naponu snage...

Avatar nekakav
nekakav
11:24 09.12.2019.

hm, pa ova istospolna zajednica ipak ima nekih dobrih strana, čisto demografski gledajući. istospolci nemaju puno potomaka, s vremenom im otupi osjećaj za nasilje i primire se... znači, kroz 150 godina bi kriminal mogao skoro pa nestati, jer će demografija odraditi svoje. bit će nas sve manje, stari i nemoćni, sa puno strojeva koji će nas tetošiti, sve dok se i oni ne pobune, jer će i to biti klasična urođenja ljudska priroda porobljavanja...

ZO
Zooltan
09:56 09.12.2019.

dobra stara vremena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije