Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLIGON ZA JURNJAVU Kad su joj rekli da je Mario Gašparić (28) mrtav, njegova se majka psihički slomila

Prijatelji sletjeli s ravne ceste i poginuli u jezeru hidroelektrane

22.06.2009.
u 09:13

U prometnoj nesreći na cesti između Preloga i Cirkovljana, uz derivacijski kanal HE Dubrava, jučer u 23.10 sati poginuli su Ivica Pokrivač (36) iz Globočeca Ludbreškog i Mario Gašparić (28) iz Čukovca Ludbreškog u Varaždinskoj županiji.

Još se ne zna tko je od njih vozio crvenu seat ibizu registracijske oznake VŽ 514-HM. Vozač se nije kretao obilježenim prometnim trakom uz desni rub kolnika, pa je vozilo na ravnom dijelu ceste sišlo s kolnika, udarilo prednjim dijelom u smjerokazni stupić, vratilo se preko kolnika i prevrnulo niz cestovnu kosinu u kanal uz akumulacijsko jezero HE Dubrava.

- Na mjesto nesreće izišli su vatrogasci koji su izvadili tijela iz automobila te potom i auto iz kanala - kažu u PU međimurskoj. Cesta uz kanal HE Dubrava od Preloga do Svete Marije vozačima često služi kao poligon za jurnjavu jer je ravna, pa su česte i prometne nesreće.

U dvorištu obiteljske kuće tridesetšestogodišnjeg Ivice Pokrivača bilo je nekoliko automobila, a pred ulaznim vratima zapaljena dva bijela lampaša. Uplakana mlađa žena u crnom koja nam je otvorila vrata nije bila raspoložena ni za kakav razgovor. - Mario i Ivica bili su dugogodišnji prijatelji. Izlazili bi zajedno nekoliko puta mjesečno.

Za sve smo saznali ujutro oko 4.30 sati kada nam je policija pokucala na vrata. Svima nam je jako teško, a posebice majci koja je pod sredstvima za smirenje - rekao nam je Marijev mlađi brat Goran, pred čijom su kućom također upaljeni lampaši. Što se doista dogodilo još ni oni ne znaju. Obojica će biti pokopana na ludbreškom groblju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije