Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neukrotiv kriminalac

Prijatelja u šikari ubio dvama hicima. Otkrile su ga čestice baruta

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
03.03.2014.
u 18:48

Nemoj završiti na Kočinjem brdu, prijetio je Kiki onima koji su mu se suprotstavljali

Nemoj završiti na Kočinjem brdu! Rečenica je to koja je od prosinca 2010., kada je na Klisu, na predjelu Kočinje brdo, mrtav nađen Ivo Stipetić (22), bezbroj puta izgovorena u krugu ljudi bliskih Kristijanu Stojanoviću Kikiju (32), starom znancu splitske policije, višestruko osuđivanom zbog droge, nasilja, napada, pokušaja ubojstva... Uostalom, izgovarao ju je i sam Stojanović, kao neku vrstu prijetnje svima koji su mu se na bilo koji način suprotstavljali. A na kraju, pokazalo se da je ta Stojanovićeva rečenica bila znakovita te je upravo on, gotovo tri godine od Stipetićeva ubojstva, optužen za taj zločin. Jer prema optužnici koju je podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Splitu te koja je nedavno postala pravomoćna, Stojanović se tereti da je Stipetića, inače svoga prijatelja, s kojim je nedugo prije njegove likvidacije uhićen na Braču zbog demoliranja kafića i napada na Domagoja Ostojića, ubio na podmukao način. Prethodno ga je namamio na Klis, na predio koji je tamošnjim mještanima poznat kao Kočinje brdo, pod izlikom da idu isprobati strojnicu. No malo nakon što su se Stojanović i Stipetić dovezli do guste šikare Stojanovićevim crvenim Seat Leonom, u Stipetića je ispalio dva hica iz pištolja.

U tom trenutku, Stipetić je isprobavao strojnicu te vjerojatno nije ni opazio što mu Stojanović sprema, a nakon što je Stojanović u maniri najhladnokrvnijih egzekutora pucao u Stipetića, sjeo je u vozilo, odvezao se do Splita te je pokušao prikriti tragove zločina. Prethodno je uzeo Stipetićeve dokumente kako bi ga bilo što teže identificirati, no iza sebe je ostavio i čahure ispaljene iz vatrenog oružja, koje su poslije pomogle u identifikaciji modela oružja. Kada se dovezao do Splita, automobil je odvezao u autopraonicu, nastojeći uništiti sve potencijalne tragove. No na kraju se pokazalo da u tome nije bio previše uspješan jer je policija u njegovu Seat Leonu u svibnju 2013., kada je uhićen, na unutarnjoj strani prednjih lijevih vrata te na sjedalu našla tragove barutnih čestica koje odgovaraju tragovima barutnih čestica nađenih na tijelu ubijenog Stipetića. A te barutne čestice, prema stavu vještaka, materijalni su dokaz koji izvan svake dvojbe potvrđuje da je Stojanović pucao. A zašto je pucao i ubio čovjeka kojeg je zvao prijateljem, Stojanović, barem zasad, nije objasnio.

Pokupio ga kod Policije

– Nisam to počinio. I ne želim iznijeti obranu. Isto tako ne želim odgovarati na pitanja ni branitelja ni tužitelja. No, moram vam napomenuti da sam u posljednje četiri godine na teškim drogama, a zbog toga sam u studenom 2012. bio u komi – bilo je sve što je Stojanović htio reći istražiteljima.

I dok se on odlučio braniti šutnjom, istražitelji su uspjeli složiti kakav-takav mozaik onog što se događalo 3. prosinca 2010., posljednjeg dana Stipetićeva života. A u tome im je pomogla Stipetićeva djevojka Maja Kekez koja je opisala da su ona i Stipetić tog dana bili na piću, razgledali stan koji je Stipetić htio unajmiti te izjavila da je znala kako se Stipetić treba naći sa Stojanovićem.

– Stojanović je Ivu zvao na mobitel i Ivo je kazao da mora ići. Zajedno smo izašli iz stana, a Stojanović se u svom crvenom Seat Leonu zaustavio na pješačkom prijelazu pokraj Druge policijske postaje. Bilo je oko 17 sati, a Ivo i ja smo se dogovorili da ćemo se u 19 sati naći u teretani Fitness na Bačvicama. Zadnji put sam se s Ivom čula u 17.59. To mi je bilo čudno jer me nije običavao zvati u tako kratkom vremenu, a nikada me nije zvao kada je bio u društvu nepoznatih osoba ili kada je trebao obaviti neki posao. Za vrijeme tog razgovora čula sam muk i sve mi je to bilo čudno – kazala je svjedokinja. Objasnila je zatim da je bila zabrinuta jer nakon tog zadnjeg telefonskog poziva nije mogla stupiti u kontakt sa Stipetićem. Kada on dva dana nije došao kući, 5. prosinca 2010. preko Facebooka je poslala poruku njegovu prijatelju Žarku Radiću, s kojim je Stipetić onaj dan kada je ubijen bio na kavi. Radić ju je odmah nazvao, a nakon što ni on nije uspio dobiti Stipetića, kazao je njegovoj djevojci da nestanak prijavi policiji.

I dok su njih dvoje pokušavali ući u trag nestalom mladiću, Stojanović je pokušavao sebi stvoriti alibi koji je uključivao pokrivanje vremena ubojstva.

Alibi iz teretane

Naime, prije ubojstva Stojanović je bio u fitness centru California iz kojeg je otišao u 17 sati, a vratio se sat, sat i pol vremena poslije. Svjedokinja koja je o tome govorila sjeća se tog događaja jer je od Stojanovića tražila da joj vrati ključ garderobe kada je oko 17 sati odlazio iz teretane, na što joj je on kazao da će se vratiti. Zanimljivo je da je s istom svjedokinjom, nakon Stojanovićeva uhićenja, razgovarala i njegova supruga.

– Rekla mi je da on nije ubojica te me je pristojno zamolila da kažem da je cijeli taj dan bio u teretani. Rekla sam joj da se ne mogu sjetiti kada je on točno bio u teretani jer imamo puno članova te da u tome ne želim sudjelovati. No, ja sam njoj tada lagala jer sam željela da me ostavi na miru i prestane inzistirati na tome što je od mene tražila – objasnila je ta svjedokinja poslije istražiteljima.

>> Ključni svjedok na brodu, Kikiju ukinuta jamčevina jer je već u zatvoru

Komentara 1

MA
malaval
15:34 05.03.2014.

Treba njega odvesti I tamo da zavrsi, na Kočinjem brdu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije