Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studij u Sloveniji

Pridružite se studentima iz cijelog svijeta

Dođite na Sveučilište u Ljubljani
Foto: Željko Stevanić, IFP, d.o.o
1/2
16.10.2017.
u 12:58

Dođite na Sveučilište u Ljubljani

Tijekom godina mnogobrojni su se studenti iz cijelog svijeta odlučili za studiranje na Sveučilište u Ljubljani, poznato po kvaliteti obrazovanja koje nudi svojim polaznicima iz područja prirodnih i društvenih znanosti te tehnološkim studijima, a koji se provode prema bolonjskom sustavu. Samo lani je Sveučilište u Ljubljani pohađalo 2.345 studenata iz inozemstva, uključujući i hrvatske studente. Na Sveučilište u Ljubljani se u akademskoj godini 2017./2018. prema posljednjim podacima na redovit studij upisalo se 2.490 stranih studenata, od toga 487 iz Hrvatske. Podaci još nisu konačni. Hrvatski studenti iskazuju najveće zanimanje za studij na Fakultetu za arhitekturu, na koji ih je upisano 97.

Svega sat i pol vožnje automobilom od glavnog grada Hrvatske smješteno je Sveučilište u Ljubljani, najstarije sveučilište u Sloveniji. Sveučilište je osnovano prije gotovo 100 godina, a trenutno na njemu studira oko 40.000 studenata o čijem obrazovanju brine oko 5.700 zaposlenih na 23 fakulteta i tri umjetničke akademije, a nalazi se među tri posto najuglednijih sveučilišta na svijetu. Sveučilište u Ljubljani nudi kvalitetne društvene, prirodoslovne, humanističke i tehničke studijske programe koji su pripremljeni u skladu sa smjernicama Bolonjske deklaracije.

Foto: Željko Stevanić, IFP, d.o.o

Sveučilište u Ljubljani potiče interdisciplinarne i multidisciplinarne studije, razmjenjuje rezultate, postignuća u znanosti i umjetnosti s ostalim sveučilištima i institucijama za znanstvena istraživanja čime doprinosi slovenskoj i svjetskoj riznici znanja. Sve su ovo razlozi zbog čega je samo prošle školske godine Sveučilište u Ljubljani pohađalo 2.345 studenata iz čak 85 zemalja u svijetu, dok još više od 2.000 studenata na Sveučilištu u Ljubljani studiralo preko razmjene. Studenti iz Hrvatske koji studiraju na Sveučilištu u Ljubljani svojim su izborom iznimno zadovoljni, što potrvđuju njihove izjave. U prošloj studijskoj godini 600 studenata iz Hrvatske studiralo je na Sveučilištu u Ljubljani, od čega 95 na razmjeni. Osim Fakulteta za arhitekturu Sveučilišta u Ljubljani, hrvatski studenti veliko zanimanje iskazuju i za Filozofski fakultet i Ekonomski fakultet.

U prošloj studijskoj godini 600 studenata iz Hrvatske studiralo je na Sveučilištu u Ljubljani, od čega 95 na razmjeni. Hrvatske studente najviše interesira Fakultet za arhitekturu.

Informativni dani i upis u akademsku godinu 2018./2019.

U Ljubljani će se 26. i 27. siječnja 2018. održati sveslovenski sajam obrazovanja i zanimanja Informativa. Na jednom mjestu posjetitelje će dočekati predstavnici svih fakulteta i akademija Sveučilišta u Ljubljani, koji izvode programe iz područja humanistike, društvenih znanosti, jezikoslovlja, umjetnosti, prirodoslovnih znanosti, tehnike i tehnologije. A na fakultetima i akademijama Sveučilišta u Ljubljani 9. i 10. veljače 2018. organizirat ćemo informativni dan. Informativni dan organizirat ćemo 9. veljače 2018. za strane državljane i Slovence iz susjednih zemalja i u rektoratu Sveučilišta u Ljubljani.

Podaci o objavljenim studijskim programima, uvjetima za upis, upisu u višu godinu za akademsku godinu 2018./2019. bit će objavljeni u veljači 2018. u natječajima za upis na internetskoj stranici Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta Republike Slovenije i na internetskim stranicama Sveučilišta u Ljubljani te pojedinih akademija i fakulteta.

Više o Sveučilištu u Ljubljani, o stipendijama, studijskim programima i pripremi za prijave može se pronaći na: https://www.uni-lj.si/study/

Svoje studijske programe, Sveučilište u Ljubljani predstavit će i na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja, koji se održava u utorak, 17. 10. 2017. u Zagrebu i u četvrtak, 19. 10. 2017. u Rijeci. Na obje lokacije posebno će se predstaviti Upravni fakultet; a u Rijeci i Fakultet računarstva i informatike.

Za informacije o prijavama, stipendijama i programima kontaktirajte: study.info@uni-lj.si

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije