Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinio ubojstvo

Priča kao iz filma: zaposlenica američkog zatvora pobjegla sa zatvorenikom

Foto: Lauderdale county sheriff's office
03.05.2022.
u 11:44

Vicky i Casey White (nisu u rodu) traže se u američkoj saveznoj državi Alabami pod sumnjom da su zajedno isplanirali i proveli Caseyjev bijeg iz zatvora gdje je čekao suđenje za ubojstvo.

U Američkoj saveznoj državi Alabami odvija se situacija koja neodoljivo podsjeća na radnju nekog Hollywoodskog filma. Vicky White, uzorna zaposlenica zatvora s 25 godina staža nestala je zajedno s Casyjem Whiteom, jednim od zatvorenika koji je u pritvoru bio dok je čekao suđenje za ubojstvo iz 2020. za koje je priznao krivicu. Vlasti trenutno smatraju kako je moguće da je Vicky pomogla u planiranju bijega.

Naime, Vicky je nekoliko tjedana ranije prodala svoju kuću te kolegama spominjala život na plaži, a petak na koji su nestali bio joj je posljednji dan na poslu. Njeni kolege su šokirani i nije im jasno kako se Vicky, koja je nekoliko puta odabrana za zaposlenicu godine, našla u ovoj situaciji. U tijeku je istraživanje o tome je li postojao poseban odnos između Vicky i Caseya koji, iako dijele prezime, nisu u rodu.

Kobnog je dana Vicky kolegama rekla da vodi Caseya na procjenu mentalnog zdravlja oko 9 i 30, te da će za vrijeme procjene otići liječniku zbog nekih zdravstvenih problema. Iza 11 sati netko je prijavio da je Vickyno vozilo pronađeno na parkiralištu jednog shopping centra, no kada se Casey nije vratio do 15:30, a Vicky se nije javljala na mobitel, počela su zvona za uzbunu. Zanimljivo je istaknuti da prema pravilima zatvora opasan zatvorenik poput Caseya ne bi smio izaći bez pratnje najmanje 2 čuvara, što su Vicky ali i njeni kolege sigurno znali.

Šerif Lauderdalea Rick Singleton na konferenciji za medije rekao je da se vjeruje kako je Vicky svojevoljno sudjelovala u planiranju bijega no trenutno nema konkretnih dokaza ni za ni protiv toga. Casey se smatra iznimno opasnim i naoružanim zbog čega se u potragu uključio i FBI, a za informacije o bjeguncima američke vlasti nude nagradu od 10 000 dolara. Vickyna majka pojavila se na lokalnoj televiziji gdje je apelirala na svoju kćer da se vrati kući. "Ovo nije Vicky koju smo poznavali" zaključio je šerif Singleton.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije