Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ludo vrijeme

Prevrtljivi tjedan – od ljetnih temperatura do mraza! Za Uskrs stižu nove promjene

dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
11.04.2017.
u 09:17

Nakon topline i prevladavajuće vedrine jučer, već danas će biti znatno svježije i oblačnije

Bliži se blagdanski produljeni vikend, a mnoge zanima i kakvo će nas vrijeme dočekati za Uskrs. Nažalost mnogih, vjerojatno nas neće poslužiti gotovo ljetne temperature kojima smo svjedočili proteklih dana. Prema trenutačnim najavama za uskrsni vikend "moglo bi biti koječega", no prognoze još nisu pouzdane pa se možemo tješiti da će nam možda ipak biti više sunca nego što prognostičari predviđaju.

Kako prenosi HRT, kao i u prošlome tjednu, i u ovome ćemo imati prilično raznoliko vrijeme – manje u Dalmaciji, više u sjevernijim krajevima.

Nakon topline i jučerašnje prevladavajuće vedrine, već danas će biti znatno svježije i oblačnije. Na kopnu i sjevernom Jadranu uz čestu kišu, ali ne i obilnu. Mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom, a na moru mjestimice i jaka bura, pa i s olujnim udarima. Sredinom tjedna bit će mirnije i sunčanije, ali na kopnu, pri tlu, uz mogućnost slabog mraza. Za blagdan se očekuju umjerenije promjene.

Od srijede do petka u unutrašnjosti će biti većinom suho i djelomice sunčano. Malo kiše može pasti uglavnom u gorju. U srijedu će biti još malo hladnije, osobito ujutro, kada je moguć i slab mraz pri tlu.

I na Jadranu sredinom tjedna bit će barem djelomice sunčano, osobito na srednjem i južnom dijelu, i relativno toplo. Umjerena i jaka bura puhat će uglavnom u srijedu, osobito prijepodne, a u četvrtak i petak bit će slabog do umjerenog zapadnog i sjeverozapadnog vjetra.

U četvrtak i petak u unutrašnjosti promjenjivo, ponegdje uz mogućnost malo kiše, a na većem dijelu Jadrana sunčano. Za vikend se očekuje jače naoblačenje sa zapada, koje će donijeti kišu u veći dio Hrvatske. Oborine će osobito biti izražene u nedjelju, na Uskrs, a tada bi u najvišem gorju ponegdje mogla zalepršati i pokoja pahulja snijega.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter
U ponedjeljak su ljetne temperature izmamile kupače u Dubrovniku

>>Ovo vam sigurno nije nikada palo na pamet, a odličan je trik za kuhanje jaja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije