Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE UHIĆENIH KOD METKOVIĆA

Prevozio ilegalne migrante preko granice, skoro pregazio policajca pa pokušao pobjeći

Policajac
Foto: PU dubrovačko-neretvanska
09.03.2023.
u 14:12

Napoznata osoba u osobnom vozilu mađarskih registarskih oznaka prevozila je strane državljane. Osam osoba uhićeno je i privedeno u prostorije granične policije Metković

Rano jutros, oko 3:30 ujutro, u blizini mjesta Čarapine, policijski službenici Postaje granične policije Metković zaustavili su osobno vozilo mađarskih nacionalnih oznaka, nakon praćenja nezakonitog prelaska državne granice od strane više osoba, zbog sumnje u krijumčarenje osoba i nezakonit prelazak državne granice. 

Vozač se na pokušaje zaustavljanja nije odazvao već je vozilom pokušao udariti policijskog službenika, koji je bacanjem na tlo uspio izbjeći udarac. Isti je službenik upotrijebio vatreno oružje prema gumama vozila u pokušaju da spriječi bijeg počinitelja.

Niti to nije uspjelo, te je vozač na naplatnoj postaji Čarapine ušao na autocestu A10 trakom namijenjenom za prijevoz izvangabaritnog tereta. Policajci su službenim vozilom nastavili potjeru koja je konačno završena nakon nekoliko kilometara gdje je odbjeglo vozilo zaustavila druga policijska ophodnja, pri čemu su osobe iz vozila pokušale pobjeći.

Ubrzo je pronađeno i uhićeno sedam odbjeglih stranih državljana koji su privedeni u prostorije granične policije Metković te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje. Osoba koja se dovodi u svezu s događajem također je pod nadzorom policije, priopćili su iz PU dubrovačko-neretvanske.

U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja tijekom kojeg nije bilo ozlijeđenih osoba.

VIDEO Hrvati se naoružavaju, skok u prodaji oružja građanima. 'Psihoza raste zbog rata, ali i zbog Srbije'


 

Komentara 1

DU
Deleted user
15:50 09.03.2023.

U razvijenim bi se zemljama policajac ,nakon napada , branio upucavši napadača. Pa više nitko ne bi digao ruku na organe reda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije