Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE HTIO KOMENTIRATI ODLUKU

Senat suspendirao dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića

Vlatko Previšić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/22
03.10.2016.
u 14:10

Vršiteljem dužnosti dekana Filozofskog fakulteta izabran je dosadašnji prodekan Željko Holjevac.

Senat Zagrebačkog sveučilišta odlučio je suspendirati dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića.

Prilikom dolaska na sjednicu Senata, Previšić je na pitanje hoće li podnijeti ostavku kratko odgovorio: "Nikada!"

Od 62 prisutna člana, 55 ih je glasalo za suspenziju. Vršiteljem dužnosti dekana Filozofskog fakulteta izabran je dosadašnji prodekan Željko Holjevac.

Zadatak mu je provesti izbore za Studentski zbor i omogućiti da Fakultetsko vijeće regularno funkcionira.

Dekan Previšić pokušao je pobjeći od novinara te je izašao na sporedna vrata. No kada su ga novinari uočili krenuli pitati za komentar vidno uznemiren Previšić samo je kratko kazao: 'Pustite me, maknite se'.

>> Dekan Previšić: Neću podnijeti zahtjev za umirovljenjem

>> Studentski zbor Filozofskog fakulteta Senatu poslao otvoreno pismo

Komentara 87

IV
ivaba
16:17 03.10.2016.

Podrska dekanu Vlatku Previsic...strasno je sto se dogada ne samo na FF nego u cijeloj Hrvatskoj.......destruktivne snage rade na destabilizaciji nase drzave na svim podrucjima, a imamo uzasnu medijsku agresiju, medije koji rade za srpske interese i njihove petokolonase i i crvene sluge .........

KA
Karloho
15:04 03.10.2016.

Ovdje na FF je najmanji problem dekan Previsic,jadno je kada ulica i "plenum" ruse dekana. Na tom faksu bi se institucije trebale pozabaviti opcom situacijom,tko i sto i kako radi i tko inicira podjele i sukobe,a narocito kako neka nelegalnaa tijela i njihovi istomisljenici mogu djelovati na takovom faksu.fakultetu i

NE
Neonacionalist
14:54 03.10.2016.

Pa zar nebi bilo najbolje da se osnuju dva filozofska fakulteta , jedan hrvatski a drugi jugoslavenski pa svatko ima svoj i mirna Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije