Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đilas protiv šefa

Previranja u DS-u: Ostaje li Tadić na mjestu predsjednika stranke?

'Democratic Party leader and presidential candidate Boris Tadic addresses the media after presidential elections in Belgrade May 20, 2012. Tadic, the incumbent since 2004, conceded defeat on Sunday in
'IVAN MILUTINOVIC'
19.08.2012.
u 14:10

DS očekuje da se ubrzo organizira sastanak šefova stranke koji će odlučiti hoće li se nastaviti cijepanje stranke ili će ipak pobijediti strančki interesi i nastaviti se s daljim reformama

Demokratska stranka Borisa Tadića proteklih mjeseci, od poraza na parlamentarnim, a zatim i predsjedničkim izborima, nalazi se pred najvećim ispitom od osnivanja. Međusobne prozivke najvažnijih i najviših stranačkih dužnosnika, optužbe, pozivi na čišćenje redova stranke, zahtjevi za održavanje izvanrednih izbora u stranci samo su neke od stavki koje su događale zadnjih dana u DS-u. U cijelom tom unutarstranačkom sukobu najglasniji su predsjednik Boris Tadić i njegova dva dopredsjednika Bojan Pajtić i Dragan Đilas.

Prema nekim neslužbenim novinarskim informacijama iz Beograda, DS očekuje da se ubrzo organizira sastanak ove trojice od kojega će ovisiti hoće li se nastaviti sa daljim cijepanjem stranke, stvaranjem nekih novih inačica DS-a ili će ipak pobijediti strančki interesi i nastaviti se s daljim reformama. Beogradski Blic je objavio i da Đilas, inače gradonačelnik Beograda, traži da se predsjednik Tadić povuče sa mjesta predsjednika stranke.

Navodno da je, ukoliko se ne ispune njegovi zahtjevi, spreman i istupiti iz DS-a i napravi svoju stranku u koju bi pozvao i Pajtića. Traže se korijenite reforme DS-a kao i čišćenje stranačkih redova od raznih sumnjivih osoba. Smatraju i da je dalja Tadićeva predsjednička funkcija neodrživa, a kao jedno od rješenja vide i Tadićevo postavljanje na mjesto počasnog predsjednika dok bi Đilas kao njegov zamjenik vodio stranku.

U isto vrijeme Boris Tadić je više puta do sada izjavljivao kako nema nemjeru povući se s čelnog mjesta u DS-u te da smatra da njegova odgovornost za trenutačno stanje u stranci, iako je na mjestu predsjednika, nije najveća. Isto tako uvjeren je i da Đilas nije dovoljno učinio u drugom krugu predsjedničkih izbora, a između ostaloga zamjera mu i što je vodio kampanju drugačiju od ostatka stranke.

Za agenciju Beta Tadić je izjavio kako ne vjeruje u novo cijepanje stranke te da je DS nacionalna institucija koja je izuzetno bitna za budućnost zemlje. O budućnosti DS-a više bi se moglo znati 1. rujna kada se održava sjednica Glavnog odbora stranke i na kojoj će se, između ostaloga, raspravljati i o tome hoće li ili neće biti izvanredne stranačke skupštine. Tadićeva struja predlaže da izbori ne budu prije kraja godine dok su Đilas i njegove pristaše za to da se stanje u DS odmah riješi.

Komentara 12

DO
doktorica
14:55 19.08.2012.

koga briga...

TH
tigarrr.hr
16:02 19.08.2012.

A da VL preseli u BG pošto čim tamo netko "prdne", osvane nebulozni članak!??

Avatar My Style
My Style
14:49 19.08.2012.

Ja se iskreno nadam da ce stranka koja je Srbiju dovela do ivice opsteg kolapsa ili u korenite reforme ili u propast ! Korenitih reformi u DS NE MOZE biti bez odlaska Borisa Tadica sa svih funkcija ! Kakvo crno "pocasno" mesto?? Mada, ako hoce svoju sudbinu da zapecate neka ga "pocaste" ! Sa BT na smetliste istorije moraju i Oliver Dulic, Jelena Trivan, Nada Kolundzija i jos neki likovi koje gradjani SRB ne mogu ocima da vide ! Inace - ne gine im sudbina Seseljevih radikala ! Neka sami biraju sta ce - oporavak stranke ili odrzavanje svrgnutog faraona BT na reanimaciji po cenu propadanja stranke !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije