Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA

Nastavlja se promjenjivo razdoblje: Evo kada će pasti najviše kiše

Zagreb: Jaka kiša ispraznila centar grada
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
02.06.2020.
u 23:03

Temperatura zraka će se od petka opet malo sniziti

Promjenjivo se razdoblje nastavlja - bit će sunčanog vremena, ali i kiše. Obilniji se pljuskovi očekuju u petak, a pratit će ih i grmljavina. Temperatura zraka će u mnogim mjestima biti uglavnom malo viša od prosječne za početak lipnja. 

Srijeda će, nakon oblačne noći i jutra, u istočnim područjima biti djelomice sunčana, a najviša će temperatura biti od 22 do 25 °C. Uz promjenjivu naoblaku i poslijepodne može biti lokalnih pljuskova, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing.

Oko 25 °C će biti najviša dnevna temperatura zraka i u središnjoj Hrvatskoj, uz razmjerno nestabilno s kišom, nerijetko i grmljavinom u poslijepodnevnim satima. Puhat će umjeren jugozapadnjak, posebno prema kraju dana.

Jugozapadnog će vjetra biti i u gorju te na dijelu sjevernog Jadrana, gdje će puhati i jugo, uglavnom slabo i umjereno. Nakon većinom sunčanog prvog dijela dana, poslijepodne će biti oblačnije uz povećanu vjerojatnost za mjestimične pljuskove, poglavito u Gorskome kotaru, u unutrašnjosti Istre te na širem riječkom području.

U Dalmaciji će biti uglavnom sunčano, uz poneki pljusak s grmljavinom u unutrašnjosti. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a u noći i ujutro bura. 

Na krajnjem će jugu dan obilježiti sunce i vedrina, uz slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Samo rijetko može biti jačeg razvoja oblaka te ponekog pljuska, pri čemu je vjerojatnost za njih malo veća nego drugdje u dolini Neretve te u Konavlima.

Na kopnu će promjenljivo s povremenom kišom biti i sljedećih dana. Najviše kiše najvjerojatnije će pasti tijekom petka. Bit će razmjerno vjetrovito, uz umjeren i jak jugozapadni vjetar, a temperatura će se zraka od petka opet malo sniziti, prognozira Mikec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije