Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlostavljali ga

Obitelj kažnjena jer je sina homoseksualca prisiljavala na ženidbu

zastava duginih boja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
12.03.2015.
u 13:36

Nasser El-A. je priznao da je gay dok je imao 15 godina, a njegovi rođaci su smatrali to neprihvatljivim budući da je musliman.

Sud u Berlinu kaznio je članove obitelji koji su 18-godišnjaka libanonskih korijena pokušali natjerati na ženidbu, iako je homoseksualac, piše Local.

Nasser El-A. je priznao da je gay dok je imao 15 godina, a njegovi rođaci su smatrali to neprihvatljivim budući da je musliman. Kako bi ga "vratili na pravi put" pokušali su ga natjerati na ženidbu, a potom su ga oteli s namjerom da ga vrate u Libanon.

"Za mene je ovaj dio života gotov"

Njegov otac i dvojica stričeva na Berlinskom sudu su kao kaznu zbog tog čina dobili 1350 eura svaki. - Drago mi je da je ovaj slučaj došao do suda. Za mene je ovaj dio života gotov - rekao je Nasser nakon izricanja presude članovima obitelji.

- Nisam netko tko će se skrivati. Ne želim potiskivati svoju seksualnost - dodao je Nasser. Mladić je od svog javnog priznanja da je homoseksualac 2012. godine preživio mnoge prijetnje i fizičko nasilje.

Stric ga polio benzinom

Jedan od stričeva ga je polio benzinom i prijetio da će ga zapaliti, a potom ga je zalio vodom. - Otac mi je rekao da će mi prerezati grlo - kazao je Nasser koji je pobjegao iz obiteljskog doma jer nije želio trpjeti daljnje nasilje. Jednog dana ga je majka pozvala kući, kada je otac bio na poslu, no tada su ga oteli s namjerom da ga vrate u Libanon kako bi se oženio.

No, slučajno su zaustavljeni na rumunjsko-bugarskoj granici te je vraćen u Berlin.

>>'Želja građana da brak bude zajednica žene i muškarca nije izraz homofobije'

>>Bauci se bore za istospolne zajednice i njihova prava

Komentara 18

DU
Deleted user
16:56 12.03.2015.

mora biti neka tema o pederima i ugroženosti, a?

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
14:18 12.03.2015.

Kriv je stric kad ga je polio a ne i zapalio.

LI
liskovaca
16:46 12.03.2015.

zar se ne smije imati drugačije mišljenje pa se brišu komentari?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije