Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nespretnost ili neznanje?

Presuđuju ljudima, a ni pravopis ne znaju. Pogledajte grešku ovog Općinskog suda

Općinski sud
Foto: Screenshot/Facebook
18.09.2018.
u 20:54

Kada se radi o jednoj pravosudnoj instituciji za očekivati je da si mogu priuštiti dovoljno kvalitetan kadar koji će prepoznati pogreške kao što je slovo "č" u riječi "Općinski" - i to još na službenom pečatu

Navikli smo da su pravopis i gramatika u Hrvatskoj postali nebitni, a ako nekoga ispravite zbog pogreške, dobit ćete pogled pun prijezira. O komentarima na Facebooku suvišno je trošiti riječi. 

Ipak, kada se radi o jednoj pravosudnoj instituciji za očekivati je da si mogu priuštiti dovoljno kvalitetan kadar koji će prepoznati pogreške kao što je slovo "č" u riječi "Općinski" - i to još na službenom pečatu

U Facebook grupi Jezični FAIL - Nepismenost naša svagdašnja objavljena je slika jednog sudskog spisa s Općinskog suda u Novom Zagrebu, a pečat kojim se potvrđuje pravovaljanost dokumenta sadrži u sebi takvu "amatersku" pravopisnu grešku. 

Foto: Screenshot/Facebook
Neki od komentara ipak ne isključuju i mogućnost "podvale" tvrdeći da "kvačica" izgleda "sumnjivo", kao da je dio napisan penkalom. 

 

Ključne riječi

Komentara 47

Avatar Ironman0105
Ironman0105
21:08 18.09.2018.

Nije li urnebesno smijesno da u vecernjaku pisu o nepoznavanju pravopisa????? Pa prvo pregledajte uratke svojih tzv. novinara, onda sudite drugima.

ST
stefj
21:36 18.09.2018.

Uhljebi su rak rana našeg društva. Da ovako nešto napravi neki privatnik ne bi ga mimoišla kazna od nekoliko desetaka tisuća Kn... Naravno, ako bi inspektor bio dovoljno pismen da to uoči...

DA
darwil
21:25 18.09.2018.

Pa vaši novinari pišu Ovo auto,Čilić čudnovati hrvat,popularni novinar Bujanec.....itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije