Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ususret izručenju

Press: Kalinića žele ubiti Legija, Šarić i Bojović

sretko
MUP
18.08.2010.
u 08:33

Pressov izvor upozorava kako će znatno veći izazov biti sačuvati Kalinića u Srbiji nego ga izručiti iz Hrvatske.

BEOGRAD - Dok se policije Srbije i Hrvatske dogovaraju o načinu kako će Sretka Kalinića prebaciti u Srbiju, srpske policajce brine i to kako sačuvati glavnog ubojicu "zemunskog klana" kojega žele ubiti Milorad Ulemek Legija, Darko Šarić i Luka Bojović zbog priznanja koje je dao policiji nakon uhićenja u Zagrebu, tvrdi današnji Press.

Pressov izvor upozorava kako će znatno veći izazov biti sačuvati Kalinića u Srbiji nego ga izručiti iz Hrvatske.

- Prema našim informacijama, mnogo je onih koji bi voljeli da Sretko Kalinić ne bude među živima i u sudskom postupku ne ispriča ono što je već ispričao tijekom saslušanja u Zagrebu. On se opasno zamjerio Miloradu Ulemeku Legiji priznanjem da je on zapovjedio ubojstvo zaštićenog svjedoka Zorana Vukojevića Vuka, kojega su u lipnju 2004. brutalno ubili braća Simović i Zoran Pović. Za Kalinićevu smrt zanimanje pokazuje i Luka Bojović jer je temeljem Kalinićeva i Simovićeva iskaza protiv njega otvorena istraga na osnovu koje će se on naći na tjeralici - kaže Pressov izvor.

Konačno, nastavlja izvor, za Kalinićevu glavu zainteresiran je i Darko Šarić, jer se procjenjuje da bi njegovo svjedočenje moglo otkriti mnoge nepoznate detalje koji se ne tiču samo krijumčarske biografije ovog pljevaljskog narkobosa koji je još u bijegu. Press podsjeća da je Kalinić do sada priznao pet ubojstava, Luku Bojovića je optužio za osam ubojstava, jedan pokušaj ubojstva i dva napada, a "zemunce" je optužio za četiri ubojstva koja su naručili Legija i Dušan Spasojević Kum, danas pokojni šef zemunskog klana.

- Očekujem da će Kalinić biti u Beogradu vrlo brzo, u idućih nekoliko dana, a ovisno od sigurnosne procjene bit će upućen u Okružni zatvor u Beogradu ili u neki zatvor u Srbiji - kaže ministrica pravosuđa Srbije Snežana Malović. Prema saznanjima Pressa, srpska i hrvatska policija dogovaraju se o načinu kako će Kalinića iz Zagreba prebaciti u Beograd. Pressov sugovornik iz MUP-a Srbije kaže da će Kalinić najvjerojatnije biti prebačen zrakoplovom ili helikopterom iz Hrvatske u Srbiju jer se još nije oporavio od ranjavanja iako se razmatra i mogućnost transfera kolonom terenaca. Bez obzira na način prebacivanja, u akciju će, prema izvoru, biti uključeno "nekoliko stotina hrvatskih i srpskih specijalaca".

Komentara 3

Avatar Rubirosa
Rubirosa
13:22 18.08.2010.

Pa sta!? Neka ga ubiju,samelju i ispohuju.Zabole me ku*ac za sviju njia... Svoji su.(H)

UC
U-CROATICA-U
12:21 19.08.2010.

VREME \"KOMBINACIJA: Policiji, međutim, moglo bi da odgovara puštanje svih tih teorija u opticaj. To se u žargonu zove kombinacija: pustiš crva da radi, pa umetnici počnu uzajamno da se sumnjiče; dezinfomacija, pametno smišljena i spretno puštena u opticaj postajee kamen razdora. Uprkos svim svojim zakletvama, bratimljenjima, zagrljajima i cmakanjima, \"časti\" i \"reči\", kriminalci jedni drugima ne veruju ništa; s punim pravom, jer se isuviše dobro znaju između sebe: prodaće jedan drugoga i rođenu majku za dve banke. Policija to jako dobro zna i zato ne veruje ništa što ne vodi do dokaza prihvatljivog na sudu. Ali, ovakvi operativni podaci korisni su za taktičke kombinacije i obaveštajni rad. Tu valja imati strpljenja, a policajci ga imaju. Zanimljivo je kako je odjednom presušila priča o tome šta bi sve Miloš Simović imao da kaže, pa se sada svi bave Sretkom Kalinićem. Nije ni to bez neke. Sada i nama svima treba strpljenja. Predstoje dugi i mučni razgovori Sretka Kalinića i nastavak istih takvih razgovora Miloša Simovića sa policijom i tužiocima. Biće tu cenjkanja, izvrdavanja, nadmudrivanja i nadasve proveravanja, što sve hoće da potraje. Onda će početi ponovljeno suđenje – ako se neko od ove dvojice (ili obojica) ne predomisli i ne zatraži ga. Tek onda će nastati cirkus sa novim verzijama trećih i ledenih metaka, podgrevanjem leševa iz Meljaka i s drugih mesta, Legijom za svedoka itd. Setimo se samo količine dokaznog materijala i broja svedoka iz prvog suđenja. Advokati odbrane, naravno, neće pristati samo na čitanje zapisnika; tražiće izvođenje dokaza ponovo gde god mogu: em su obećali, em im radi taksimetar. A tek političke stranke... Neka nam Bog bude u pomoći. \"

AN
Andreeejjj
20:16 21.08.2010.

KA(K)LINIĆ sada druka i cinka sve i svakoga! Brutalno ubijao sve redom pa i svoje najblize! Bolesnik koji je patoloski ubica i lazov, fuuuujjj... Smece, na vjesala sa njim usred Beograda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije