Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimke na suđenju za 'aferu indeks'

'Prepišeš mi rad, dobiješ jedan na pismenom, upišem ti dva, to je čista financijska matematika!'

Crnjac i Crnković
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
02.12.2015.
u 15:12

- E da, da ti nešto kažem, meni ova druga Majerica, što je prošla danas matematiku, taj njen muž mi je, ja sam uzeo od njega janje i prase – govori Vukadinović.

Profesor Miljenko Crnjac u kabinet je pozvao tri studentice, podijelio im je papire kako bi mu prepisivale znanstvene radove. “Plaća” za taj posao je, dogovorili su se, ocjena više.

- Bit će plus jedan. Pismeni dobiješ dva, tri zaključno, u redu? – predložio je profesor. Čulo se to na snimkama tajnog USKOK-ova praćenja, a koje su preslušane na suđenju za “aferu indeks” na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

- Znači, mi sada na ispitu ako dobijemo jedan, imamo dva? – pitala je studentica Ivona Kopf.

-Uvijek plus jedan! – potvrđuje profesor.

- E onda nećemo ni spavati, samo ćemo pisati! – zadovoljna je bila studentica.

-To je to, ovo je sad čista financijska matematika – zaključio je Crnjac.

Sudi se profesorima Miljenku Crnjcu i Luki Crnkoviću, posredniku i poznatom poduzetniku Boži Omaziću te studentima Dragani Karlušić, Branku Maraviću i Draženu Šestiću. Oni su jedini koji se nisu nagodili s USKOK-om, od ukupno 38 optuženih.

Zanimljiv je i razgovor već osuđenih, posrednika Ivana Vukadinovića te profesora Gorana Marjanovića, a koji su, po optužbi, sređivali prolaznu ocjenu Barbari Lukavečki, tada djevojački Majer kod profesora Crnjca.

- E da, da ti nešto kažem, meni ova druga Majerica, što je prošla danas matematiku, taj njen muž mi je, ja sam uzeo od njega janje i prase – govori Vukadinović.

- Da… a ja sam svoje riješio, matematiku – nadovezuje se Marijanović.

- Majerica kod Crnkovića ima preksutra ispit – nastavlja Vukadinović.

-To ćemo riješiti – obećaje Marijanović

Po optužnici, 800 eura platila je Barbara Lukavečki trojku iz ispita kod Luke Crnkovića. Cijeli je iznos, tereti se, preuzeo Vukadinović, 500 eura predao je, od toga, profesoru Marijanoviću, a ovaj ih je proslijedio Crnkoviću.

>> Prase, janje i tisuću eura za dvojku iz matematike 

>> Počelo ponovljeno suđenje zbog kupovine ispita na zagrebačkoj ekonomiji, 17 optuženika niječe krivnju

Komentara 4

DU
Deleted user
16:27 02.12.2015.

Jesenti miu bigulicu, zašto nije bilo takvih "ispitno-tržišnih" mogućnosti dok sam ja studirao u onom trulom socijalizmu, nego sam morao pet godina štrebati i bubati kao najveći luđak? Oh, avaj, sad tek gorko spoznajem koliko su te godine bačene uludo. Osim toga toga taj dični i vrli M. Crnjac, umjesto što mu se sudi, trebao bi dobiti nagradu Društva hrvatskih ekonomista za unaprjeđenje financijske matematike. Tja, kaj se more. Inovatori i širitelji znanstvenih obzora kod nas nikad nisu bili na cijeni.

ZO
zorica67
16:42 02.12.2015.

ludo ludilo, a ima ga svuda. steta sto studentima manjka hrabrosti da se pozatvara gamad

GI
Gips
17:48 02.12.2015.

Eto zašto studenti napuštaju masovno hrvatsku, nemaju 500 eura za duju, a kamoli 800 za tricu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije