Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovor pao

Preokret: Vlada preuzima trošak zbrinjavanja 100.000 bala otpada u Varaždinu

Nagomilani balirani miješani otpad u Brezju
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
26.10.2023.
u 10:56

Time će se razriješiti problem koji traje gotovo 20 godina, a gospodarska zona u Brezju napokon će u potpunosti biti privedena svrsi, rekao je župan Stričak

Vlada Republike Hrvatske spremna je riješiti jedan od najvećih problema Varaždina, pitanje zbrinjavanja 100.000 tona baliranog otpada na samom ulazu u grad, najavio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

- Cilj Vlade je nakon više od 18 godina napokon riješiti jedan od najvećih problema Varaždina. Vlada namjerava u stopostotnom iznosu preuzeti trošak zbrinjavanja baliranog komunalnog otpada u Brezju, za što se zalagao i župan Anđelko Stričak, kao i saborski zastupnici Damir Habijan i Predrag Štromar – rekao je ministar Filipović.

Vlada će, dodao je, u najkraćem mogućem roku donijeti odgovarajuće odluke, za čije će provođenje zadužiti Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Fond će s Gradom Varaždinom sklopiti ugovor, kojim će sve biti detaljno definirano. Balirani otpad predmet je višegodišnjih političkih obračuna, a posla imaju i sudovi. - Nakon dva mjeseca intezivnih sastanaka, na korak smo do konačnog rješenja za balirani otpad. Time će se razriješiti problem koji traje gotovo 20 godina, a gospodarska zona u Brezju napokon će u potpunosti biti privedena svrsi – rekao je župan Stričak.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je nakon današnjeg sastanka s Davorom Filipovićem, ministrom gospodarstva i održivog razvoja komentirao najavu da će se sredstvima iz državnog proračuna u potpunosti financirati rješenje baliranog otpada u Gospodarskoj zoni Brezje na ulazu u Varaždin.

- Sav naš trud se isplatio, a isprazni napadi, prijave i razne opstrukcije ovim činom padaju u vodu. Na početku mandata obećali smo građanima kako ćemo riješiti bale. Osobno sam pozvao na to da se zaboravi na stranačku pripadnost kako bi nam interes građana bio u prvom planu. Svi koji su tada razmišljali drugačije plešući kako su im nalagali dnevnopolitički interesi, napadajući nas i optužujući, sada i sami moraju priznati da su bili u krivu. Stranačka matematika zbrajanja i oduzimanja političkih poena na polju bala trajala je 18 godina – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj (SDP).

VIDEO Pljačka u centru Šibenika

 

Ključne riječi

Komentara 3

MA
matekmatatek
11:45 26.10.2023.

Vlada iz svojih džepova (plaća) ili naših???

GO
goran2hr
14:03 26.10.2023.

Bez izgradnje spalionica na više lokacija u RH, s tim problemom neće biti sreće.

Avatar neugodan
neugodan
11:31 26.10.2023.

zasto nije napisano kako ce se to rijesiti? ode sve na jakusevec

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije