Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trogodišnjak u komi nakon što se istrgnuo majci iz ruke i izletio na cestu

Preminuo trogodišnjak kojeg je prekjučer udario automobil

cesta
Mladen Mandić / VLM
29.09.2009.
u 11:05

Dječak je preminuo u utorak navečer nakon što je u ponedjeljak stradao kad je podletio pod automobil dok je pretrčavao kolnik. Dječak se oteo majčinoj kontroli i istrčao sa stražnjeg sjedala automobila.

Trogodišnji Antonio Petrinec bio je u komi nakon prometne nesreće koja se dogodila u ponedjeljak, a u utorak navečer podlegao je ozljedama.

– Tijekom prošle noći stanje mu se još pogoršalo. Glava mu je natučena, nasjela mu je krv, nagnječen je i mozak. Obavili su mu drenažu – rekao je u utorak Marijan Petrinec, otac dječaka teško ozlijeđenog u ponedjeljak u 18.25 sati na državnoj cesti u Risvici pokraj Kumrovca.

Kako je priopćila PU krapinsko-zagorska, do nesreće je došlo u trenutku kada je dijete izišlo iz pravilno parkiranog automobila, otelo se iz ruku majci te iza stražnjeg dijela auta pretrčavalo kolnik. U tom je trenutku iz suprotnog smjera naišao automobil kojim je upravljala 35-godišnjakinja te udario u dječaka.

U subotu slavio rođendan
Od siline udarca trogodišnjak je odbačen izvan ruba kolnika na šljunčani rub te je u kritičnom stanju prevezen u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu, gdje je odmah operiran, a liječnici se još bore za njegov život. Dječak je prošle subote napunio tri godine. Majka Nikolina s kumom je vozila dječaka na cijepljenje u klanječku ambulantu. Kada su se vratili kući, kum je parkirao automobil s desne strane ceste.

Da će se nesreća dogoditi u samo jednom trenutku te da će dijete nastradati vjerojatno nitko od njih nije ni mogao slutiti.

– Dječaka je majka izvela iz automobila i držala ga za ruku, no u međuvremenu se tata vratio s posla, što je dječak primijetio i odjednom se istrgnuo majci iz ruku i potrčao prema ocu i drugoj baki koji su bili na dvorištu. Inače, trenutak prije sin Marijan mi je baš rekao da stavim ručak na stol jer su se Nikolina i mali upravo vratili – ispričala nam je danas dječakova baka Danica Petrinec.

Iako je na prometnici na kojoj je nastradao njezin unuk ograničenje 50 kilometara na sat, baka je, kaže, uvjerena da je vozačica koja je automobilom udarila u dijete vozila znatno brže.

Vozačica nije kočila
Misli i da se nije snašla jer, tvrdi, uopće nije kočila.

Dijete, koje je udareno već kad je pretrčalo pola kolnika, automobil je odbacio, prema bakinim riječima, više od desetak metara.

Ključne riječi

Komentara 4

XN
xnet0822
12:08 30.09.2009.

Iskrena sućut njegovoj obitelji.

DU
Deleted user
10:17 30.09.2009.

Tužno, po ispričanome, lako je zaključiti da je vozačica sigurno vozila brže od dozvoljenih 50km na sat.

AL
Alcmene
11:16 30.09.2009.

Bambi, salžem se da je tužno, sve skupa...ali call me stupid, ja ne mogu lako zaključiti da je žena vozila brže od 50 km na sat. Baka je očajna, hvata se za slamku i traži krivca... ne tvrdim da možda nije u pravu...ali, nažalost dijete se otrglo,zatrčalo, a takvu malu mrvicu od 15-ak kilograma nije teško i pri manjoj brzini odbaciti daleko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije