Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRET OTPORA
Povratak na članak

Preminuo Norvežanin koji je napravio jednu od najvećih sabotaža protiv nacista

Roenneberg se poslije rata bavio novinarstvom i antiratnim aktivizmom.

Komentari 19

Avatar krcedolac
krcedolac
07:30 22.10.2018.

"Roenneberg se poslije rata bavio novinarstvom i antiratnim aktivizmom."...... čudo da se nije u zemlji takvih domoljuba penzionirao kao ratni vojni invalid a imao je sve uvjete jer je bio mlađi od 30 god!?

VL
VI
Vito
07:55 22.10.2018.

Vidkun Quisling je surađivao s nacistima u Norveškoj. __ Danas s Angelom Merkel surađuje andrija plenković. __ Razlika je isključivo u godinama. __ I Merkel i plenković nisu zainteresirani za razvoj Hrvatske. __ I Merkel i plenković zapošljavaju Hrvatice ii Hrvate u Njemačkoj - Merkel "dobrom" plaćom - plenković protjerivanjem zbog neisplate plaća ili otkazivanja posla zbog trudnoće.

VL
Avatar navijač
navijač
09:10 22.10.2018.

Kako ga još tamo nisu koknili ?

VL
DE
Deodatus
05:36 22.10.2018.

Ovaj bar nije rođen 1950 kao naši "diverzanti" i "bombaši"

VL
VI
Vito
08:10 22.10.2018.

I danas hrvatska vojska šalje svoje vojnike na tuđa ratišta __ Tako nemate nikakvog prava pisati da je hrvatska vojska ratovala za nekog drugog, a da to danas ne radi.

VL
VI
Vito
07:51 22.10.2018.

Prošlog tjedna je počelo objavljivanje serije "saboteri" baš o toj akciji. __ National Geograpfic je napravio epizodu o istraživanju dna jezera na kojem su potopili trajekt s vagonima teške vode. __ Da ga nisu potopili Njemačka bi imala prva atomsku bombu - teška voda je i dalje u bačvama netaknuta i dovoljno kvalitetna.

VL
Avatar YJKAH
YJKAH
22:47 21.10.2018.

Što je uzrok smrti ?

VL
PP
pp
22:30 21.10.2018.

To mu nije trebalo. Kaj su mu nacisti napravili da je bio tako bezobziran i bezobrazan?

VL
VI
Vito
07:46 22.10.2018.

Hrvati su uvijek branili svoje područje __ Danas gabranimo "u sastavu" NATO-OTAN vojske. __ Koja je razlika od "Wermacht-a"??? __ Otprilike 55 godina __ Sve ostalo je identično - vojska je namjenjena ubijanju protivnika. __ četnici su organizirani već od 19. stoljeća samo zato da bi ubijali druge narode kako bi se srbi širili na tuđa područja. __ Ustaše su organizirale otpor tek u trećem desetljeću 20. stoljeća kako bi branili Hrvatsku od četnika i agresivnosti ostalih srba koje su turci i četnici naselili tijekom okupacije hrvatskih teritorija u prethosnim stoljećima. __ Osnivanjem pljačkaša u grupaciji komunista (lenjin je prvi stvarni terorist i ubojica naroda) Ustaše su jednostavno morale krenuti u obranu i od komunista __ Na žalost, nije im uspjelo pa sad Hrvatskom vladaju potomci i ostaci komunista, a komunstička partija je samo promijenila ime u hdz __ Mislite da nije istina??? __ Na koji se način sin lekarke i udbaša otresao ministara iz drge stranke??? -- telefonskim pozivom kojeg adolf hitler u ono vrijeme nije imao pa je pobio svoje protivnike, a što u "modernije doba" baš i nije u Hrvatskoj popularno -- Na koji se način ivo sanader dokopao vlasti??? - zabranio protukandidatima dolazak na izbore -- Na koji se način isti oslobodio novinarskog istraživanja - bombastičan __ Pa nek me pokušaju razuvjeriti da su skrenuli s titovog puta članovi hdz - ovaca koji su šutke prepustili hrvatsku Boku Kotorsku, Vojvodinu i BiH srbima. __ Uzalud vam pripojenje Istre pune četnika

VL
0
0
23:28 21.10.2018.

Danas se pokret otpora naziva terorizam. Ono što je tada uradio bio je terorizam bez obzira što su s druge strane bili nacisti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.