Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašna tragedija

Obitelj šokirana: Energetska tvrtka isključila struju, žena koju su aparati držali na životu preminula

Screenshot/7NEWS
18.05.2023.
u 11:26

Žena je bila registrirana kod lokalne energetske tvrtke da koristi uređaje, a njezin sin rekao je da ih tvrtka nije obavijestila da bi moglo doći do nestanka struje

Starica koja je bila na uređajima za održavanje života umrla je nakon što je lokalna energetska tvrtka isključila struju bez ikakve prethodne obavijesti obitelji. Sve se dogodilo 8. svibnja u australskom gradu Dubbo gdje je do nestanka struje došlo oko 5 ujutro, a 80-godišnja Gloria Shae pokušala je doći do boce s kisikom. Pronađena je na podu stana, prenosi 7 News

Hitna pomoć došla je nakon 15 minuta te su je pokušali reanimirati, no mozak joj je već bio mrtav. Brian Shae, Glorijin sin, rekao je da je Gloria bila registrirana kod lokalne energetske tvrtke da koristi uređaje za održavanje na životu zbog veće sigurnosti. Brian je dodao da ga tvrtka nije obavijestila da bi moglo doći do nestanka struje. 

VEZANI ČLANCI:

"Da je bio neki automatizirani sustav koji bi mi poslao poruku, stigao bih do mame za 30 sekundi", objasnio je sin. Iz lokalne tvrtke Essential Energy poručili su da je do nestanka struje došlo neplanirano jer je jedan građanin prijavio iskre iz transformatora na električnom stupu.  

"Da bi se osigurala javna sigurnost, Essential Energy je daljinski isključio lokalnu mrežu. Terenski tim poslan je na lice mjesta te je poduzeo popravke da bi se napajanje vratilo što sigurnije i brže", rekao je glasnogovornik tvrtke. Objasnili su i da je opskrba strujom prekinuta dva puta na kratko vrijeme te da je u potpunosti uspostavljena oko sat vremena nakon prijave kvara.

"Priroda je neplaniranih prekida rada da se događaju bez prethodne najave i da im je trajanje nepoznato", rekao je glasnogovornik. Iz tvrtke su poručili ljudima koji se oslanjaju na kontinuirano napajanje električnom energijom za rad medicinske opreme da imaju planove za nepredviđene situacije.

"Ali kako bi 80-godišnja žena koja se probudila iz dubokog sna i bez daha uspjela izaći i pokrenuti agregat?", upitao je Brian. Australski ministar zdravstva Ryan Park Glorijinu smrt smatra užasnom tragedijom. U razgovoru s NSW Healthom potaknuo je energetske kompanije da nađu načine za bolje podržavanje ranjivih korisnika. “Ovakva vrsta tragičnih događaja prilika je, da budem iskren, za naučiti što možemo učiniti bolje da bismo podržali ranjive korisnike”, zaključio je ministar u srijedu. 

VIDEO Čudo u Kolumbiji: Četvero djece pronađeno više od dva tjedna nakon pada zrakoplova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije