Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'JAKO ĆE NAM NEDOSTAJATI'

Pomorci objavili tužnu vijest: Preminula jedna od prvih žena koja je plovila na brodovima Jadroplova

Ksenija
Sindikat pomoraca Hrvatske
11.03.2023.
u 14:34

Ksenija je godinama volontirala u splitskom uredu Sindikata pomoraca Hrvatske

U 66. godini života nakon višegodišnje borbe s teškom bolešću preminula je Ksenija Ševerdija rođena Bejo, izvijestili su njeni tugujući kolege iz Sindikata pomoraca Hrvatske. Ksenija je rođena 3. ožujka 1957. godine u Splitu. Bila je jedna od prvih žena koja je kao 2. časnica palube 80-ih godina plovila na brodovima Jadroplova. Već je tada svojim predanim radom zaslužila poštovanje kolega te se njeno ime nikada nije stavljalo u negativan kontekst “žene na brodu”. Bilo je zapravo točno suprotno tome, pišu iz Sindikata pomoraca.

Godinama je volontirala u splitskom uredu Sindikata pomoraca Hrvatske. Na svoj tihi i samozatajan način uvijek je bila na dispoziciji pomorcima. Bila je stručna za sva administrativna pitanja u vrijeme kada sustav nije niti postojao i kada je trebalo mnogo mašte, upornosti i osobne angažiranosti kako bi se pronašlo rješenje, ističu.

Samo po dobru pamtit će je svi koji su dolazili u splitski ured i koji tu i danas traže “našu Kaštelanku”. Jednostavna i skromna, a puna dobrote, takva je bila Ksenija Ševerdija zaključili su iz Sindikata, naglašavajući kako će im kolegica "jako nedostajati".

VIDEO Bura i snijeg na splitskom području

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije