Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj iz Splita

Poslao mail gradskoj službenici i zaradio kaznu: Jedna ste od najnesposobnijih uhljebljenih

Elektroni?ka pošta, E-mail
Luka Stanzl/PIXSELL
10.03.2023.
u 21:52

"Ako iznosite vrijednosni negativni sud I kažete za nekoga da je uhljeb ili idiot radilo bi se o prekršaju. Znači u konačnici dopuštena je sloboda govora izražavanja mišljenja itd. Ali nije dopuštena zlouporaba tih prava", pojašnjava odvjetnik Damir Primorac.

Nezadovoljni građanin poslao je email voditeljici splitskog Odsjeka za staru gradsku jezgru u kojem joj je napisao da je "jedna od najnesposobnijih uhljebljenih na gradskoj sisi". "Jednostavno se preuhljebite u Čistoću d.o.o., zadužite metlu i škovaceru i napokon krenite o našem trošku raditi nešto za što ste sposobni", stoji u mailu. Dok su mišljenja Splićana podijeljena jer jedni smatraju da je nekulturno vrijeđati bilo koga, a drugi da u demokratskoj državi građani imaju pravo reći nešto takvo administrativnom službeniku, pravni stručnjaci objašnjavaju da je riječ o vrijeđanju službene osobe.

Također kažu da u ovom slučaju nije riječ o zadiranju u slobodu govora i izražavanja. "Ako iznosite vrijednosni negativni sud I kažete za nekoga da je uhljeb ili idiot radilo bi se o prekršaju. Znači u konačnici dopuštena je sloboda govora izražavanja mišljenja itd. Ali nije dopuštena zlouporaba tih prava", pojašnjava odvjetnik Damir Primorac. Splićanin je i na suđenju ustrajao na istim tvrdnjama pa mu je dosuđena najveća moguća kazna - 100 eura.

"Za ovo djelo je propisana novčanu kazna od 20 do 100 eura. Ili čak kazna zatvoru od 30 dana. Prema tome očito je sud uzeo u obzir čim je izrekao najveću moguću kaznu", dodaje Primorac. Građani žalbe na rad gradskih službenika mogu poslati e mailom ili osobno. "Postoji javni i svaki drugi načini da se takve situacije prijave ili riješe. Tako da svakako gradska uprava osuđuje svaku uvredljivi, agresivni napad na službenu osobu", govori Ana Đeldum, viša savjetnica za odnose s javnošću Grada Splita.

VIDEO: Uznemirijuća snimka: Pucnjava u Hamburgu

 

Komentara 1

TR
tratincica68
23:04 10.03.2023.

Kakva demokracija.dodi u sad vidit sto je demokracija i sto mozes sve reci a da te ne taknu jer ako te taknu ti njih tuzis i dobijes basnu ostetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije