Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kornatska tragedija

Premijerka odala počast stradalim vatrogascima na Kornatima

kosor, kornati (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
02.08.2010.
u 15:12

Ovdje smo kako bi se poklonili ovim mladim ljudima i svi zajedno zaželjeli da se ovakva tragedija nikada, nikada i baš nikada ne ponovi, kazala je J. Kosor.

KORNAT - Došli smo pogledati što je napravljeno. To je zapravo i početak obilježavanja kraja svih radova, koji bi trebali biti završeni do 30. kolovoza. Koristim ovu prigodu zahvaliti svima koji su sudjelovali u podizanju križeva, koji su gradili križeve i gospodinu Bašiću koji je idejni autor - kazala je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor pored kapelice na spomen dvanaestorici vatrogasaca koji su prije tri godine poginuli u požaru.

Stazom prema memorijalnom centru popeli su se i ministri Tomislav Karamarko, Božo Biškupić, Božidar Kalmeta, Tomislav Ivić, a pridružila im se i Đurđa Adlešič, potpredsjednica Vlade RH. Na telefonske pozive iz Vlade RH odazvalo se i nekoliko članova obitelji stradalih vatrogasaca, koji su odmah produžili više na brdo, kako bi posjetili spomen-križeve. Premda su se u jednom trenutku i članovi Vlade nastavili penjati prema križevima, ipak su odustali i krenuli natrag.

Ovdje smo kako bi se poklonili ovim mladim ljudima i svi zajedno zaželjeli da se ovakva tragedija nikada, nikada i baš nikada ne ponovi. Suosjećamo s obiteljima - kazala je J. Kosor.

Na pitanje hoće li doći na obilježavanje trogodišnjice pogibije 30. kolovoza, Kosor je odgovorila da "ne zna hoće li doći", ali da će tu svakako biti "visoko Vladino izaslanstvo". U gradnju spomen-parka vatrogascima te pristaništa koje se još uvijek gradi Vlada RH uložila je oko dva milijuna kuna, rekla je Kosor ustvrdivši da "nije primjereno na ovom mjestu govoriti o novcu, koji nije bitan".

Komentara 13

OB
-obrisani-
17:01 02.08.2010.

\"Na pitanje zašto je počast vatrogascima došla odati sada, a ne na skoru treću obljetnicu stradanja, Kosor je kazala da je sada zajedno s ministrima došla da se osobno uvjeri kako idu radovi na uređenju spomen parka i pristaništa, u što je Vlada do sada uložila oko dva milijuna kuna.\" . Isto je toliko uložila i u spomenik u Srbu... zašto i tamo nije svratila da vidi kako idu radovi? :-P

JA
jadniste
17:07 02.08.2010.

Otisla se i na kornate slikat u prijevremenoj predizbornoj kampanji.....suzana opet iskace iz svake pastete i jos uvijek ne radi nista korisno....mora da je sex bio dobar prosli tjedan pa je sva nasmijana...dobro pahot to prasi izgleda

BZ
Branko Zajec
18:29 02.08.2010.

Putujuća ekipa vlade, nastavlja turneju. Očito je, izbori se ozbiljno približavaju. Čak su i Adlešičku, angažirali i ako je ona za javnost podnijela ostavku. Preko brda i dolina i po kiši i po suncu aktivni su, pogotovo ako su prisutnee kamere. Idemo dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije