Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđen zbog nasilja

Premijerka ključeve automobila uručila invalidu nasilniku

Vladimir Benac
Nino Strmotić/PIXSELL
25.11.2011.
u 20:19

Osuđen je za pokušaj ubojstva, pucnjavu u dvorani pred 200 ljudi i nasilje u obitelji. Zatočio je i gradonačelnika Splita...

Premijerka Jadranka Kosor uručila je ključeve novih automobila 25-orici stopostotnih invalida Domovinskog rata. Prilagođeni chevrolet dobio je i Vladimir Benac, umirovljeni brigadir iz Splita, nepravomoćno osuđen zbog pokušaja ubojstva susjeda, zbog pucanja na skupštini Hvidre i zbog nasilja u obitelji te zlostavljanja djeteta.

Dobio parcelu

Ratni heroj, koji se proslavio hrabrošću u akciji Peruča, s oružanim aktivnostima nije prestao ni nakon rata. Potkraj 90-ih, naoružan raketnim bacačem, upao je u Banovinu, zgradu gradske uprave. Zatočio je gradonačelnika Ivicu Škarića i tražio da mu se riješi stambeno pitanje. Dobio je atraktivnu parcelu uz more, a zbog njega su gradski oci promijenili GUP. Za oružani upad u Banovinu nije odgovarao, slučaj je otišao u zastaru. No, rješavanje problema s kućom nije išlo glatko. Da bi ubrzao predmet, BMW-om se zabio u ulaz u splitsku policiju. Opet je imao zolju, ali sud ga je oslobodio.

I dalje prijeti

Potom je na skupštini Hvidre u Lori pucao u dvorani u kojoj je bilo 200 ljudi. Nedavno je osuđen uvjetnom kaznom od 11 mjeseci zatvora uz tri godine kušnje. Njegovi oružani ispadi kulminirali su 2008. kada je pucao u susjeda Denisa Bušelića. Došao se buniti zbog buke, izvadio pištolj i teško ranio Bušelića. Osuđen je na tri godine zbog pokušaja ubojstva, ali nije se umirio. Lani ga je Bušelić prijavio jer mu je prijetio smrću.

Usto, prije mjesec dana nepravomoćno je osuđen zbog nasilja u obitelji i zlostavljanja djeteta na godinu i četiri mjeseca zatvora s rokom kušnje na četiri godine.

U Ministarstvu branitelja potvrdili su da je Benac dobio vozilo na koje ima pravo svakih sedam godina.

– Osuda za kazneno djelo nije i ne može biti prepreka za ostvarivanje zakonskog prava temeljem oštećenja organizma koje je posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu budući da je riječ o osobama s najvišim stupnjem invaliditeta kojima automobil služi kao ortopedsko pomagalo – poručili su iz Ministarstva.

Komentara 217

C1
c11dugi
21:12 25.11.2011.

molim osobu koja brise komentare da mi objasni sto je nepristojno i nekulturno u tome sto sam napisao da nas Benko ugrozava fizicki, a brdo antihrvata na ovom portalu pshicki.

PR
Predator1
20:51 25.11.2011.

ma nije istina,jest da izgleda ko daje glavni glumac filma masakr motornom pilom,al nemojte covjeka suditi zato.on se samo snalazi pod skutima adzea

IE
Iegionar
22:22 25.11.2011.

Živio rvacki SUBNOR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije