Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog nove dužnosti

Premijer više ne može ljetovati na Krku, nego mora ići u Vladinu vilu

zoran milanović
Foto: Željko Mrsić/PIXSELL
1/3
19.07.2012.
u 12:00

Priča se da će se šef kabineta vjerojatno odlučiti za godišnji odmor u Vladinoj vili

Kuća za odmor u mjestu Polje na otoku Krku još je prošlog ljeta bila omiljeno okupljalište obitelji premijera Zorana Milanovića. No visoka državna funkcija traži nova “pravila igre”, obavezno službeno osiguranje zbog čega će premijer, umjesto u privatnom objektu, ove godine odmor morati provesti u nekoj od Vladinih rezidencijalnih vila na Jadranu.

Priča se da će se vjerojatno odlučiti za Brijune, a jedna je od opcija i ostanak u Zagrebu. U Polju, gdje je Zoran Milanović s bratom Krešimirom i roditeljima provodio ljeta u djetinjstvu i mladosti, susjedi o njemu rado govore. Imaju samo riječi hvale i pomalo žale što ga ovoga ljeta neće susresti. Zadnji su ga put vidjeli lani, u kolovozu.

Sada je drukčije

– Kao mali išli smo svaki dan na kupanje, igrali se oko njihove kuće. Brat Krešimir češće dolazi, obično u kasno ljeto. Sada je drukčije, Zoran više nema slobodu kao nekad. Meni je to nepojmljivo, čak mu i sinovi imaju osiguranje – kazao nam je Zlatko Galanto, prvi susjed Milanovićevih u Polju, a njegova majka Ana nastavila je hvaliti sadašnjeg premijera.

– Znam ga kao malog. Uvijek nam se javljao, poljubio bi nas. Jako je pristojan kao i njegova gospođa. Za njih mogu reći samo lijepe riječi. Kao mali Zoran i njegov brat igrali su se s mojim sinovima. A što će politika od njega napraviti, ja ne znam, ali mogu reći da mu majka Đurđica nije baš zadovoljna što se upleo u politiku. Ona u kući ne želi osiguranje, zato Zoran ne može doći – zaključila je dodavši kako je kuću Milanovićevih u Polju davno kupila njegova baka po majci. Potužila se kako joj obojica sinova rade u Dini u kojoj već osam mjeseci nisu dobili plaću.

– Živimo teško, od muževljeve penzije koja je 2200 kuna. Unuk će sada u prvi razred i ne znam kako ćemo mu nabaviti školske knjige. Neki me dan pitao hoće li moći dobiti tortu za rođendan – povjerila nam se Zlatka Galanta.

I druga susjeda Anka Pavačić veli kako je premijer “super dečko”.

Kao da smo rod

– Bio je tu lani. Znamo ih od malena. Kada su prvi put došli, Krešimir je bio u pelenama, a Zoran nešto veći. Svaki nas je put došao pozdraviti. Preko zime im pazimo kuću. U odličnim smo odnosima, kao da smo rod. A mome suprugu i meni rekao je: "Ja sam za vas Zoran, kao i prije, a to što imam tu dužnost, to je moja stvar" – rekla nam je susjeda Anka.

Komentara 30

AF
afer
12:12 19.07.2012.

Eto, i ovaj. Kad je bio mali bio je normalno dite, sad kad se uhvatio državnog vimena odma je propuva. Dakle, vlast kvari malu dicu.....

SN
snovakor
12:14 19.07.2012.

@ćaća ... ma šta sereš !!! Kao da nisu HDZ-ovci išli na Brijune !!! Ajde nemoj laprdati ! Potpuna je glupost što bilo ko od ovih političara izvodi !!! Niko od tih Političara nema čiste račune, ne oni prije, kojioji su očustili državu a za to ne odgovaraju, ni ovi danas. Kao već nekoliko puta sam rekao, Političari su ovdje, da se obogate, samo zbog toga, da nešto rade, jako malo !! ....sve ostalo se samo prikazuje kao rad, jer državni stroj se sam vrti, samo ga treba usmjeravati, što njima nije ni cilj ! ...ali...dosta o tome..žalostno je, da nema nikoga, ko bi znao taj stroj zapravo voditi dobro, još više - pošteno !!!!!

KO
Kostolomac
22:44 19.07.2012.

Odmah bi trebalo tebe staviti kao njegovu zamjenu. Diktature bi bile ništa prema tvom božanstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije