Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u katoličkoj državi

Premijer u gay braku: Prvi čelnik neke od zemalja EU-a stupio u istospolni brak

Xavier Bettel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
16.05.2015.
u 10:08

Ovaj sklopljen brak je drugi istospolni brak među svjetskim političarima uopće.

Luksemburški premijer Xavier Bettel (na fotografiji desno) vjenčao se u petak s belgijskim arhitektom Gauthierom Destenayem i tako posato prvi čelnik neke od zemalja EU-a koji je stupio u istospolni brak.

Ova dvojica muškaraca od 2010. godine su živjeli u civilnom partnerstvu, a vjenčali su se 15. svibnja u gradskoj vijećnici u Luxembourgu nakon što je od početka godine na snazi Zakon o istospolnom partnerstvu u toj dominantno katoličkoj državi, javljaju svjetski mediji.

Mladence je pred vijećnicom dočekalo stotinjak veselih građana koji su ih zasuli konfetama, a Bettel se zahvalio svim Luksemburžanima poručivši im kako želi da budu sretni kao i on.

Ovaj sklopljen brak je drugi istospolni brak među svjetskim političarima uopće.

>>Slovenija legalizirala gay brakove, homoseksualni parovi moći će posvajati djecu

Komentara 77

AL
Alkana
11:01 16.05.2015.

Ako žele djecu, neka si ju sami rode! Kakva ironija: ne žele rađati djecu, a mogu to po svim prirodnim obilježjima koja su im rođenjem dana, nego žele tuđu djecu . I što treba stalno pisati o tim ljudima i stavljati njihove slike? Perverzno! Nek žive kako hoće ali neka i druge puste na miru da žive kako hoće!

Avatar Biskup
Biskup
10:35 16.05.2015.

Svakih šest minuta na svijetu umre dijete od gladi, dok na primjer USA i EU svakodnevno na tone bacaju hranu, na primjer maslac, da se održi cijena, a kamo sreće da se toj gladnoj djeci samo 10 % pažnje posveti kao ovoj skupini.

OC
obican covik
11:26 16.05.2015.

"Sretno im bilo " i zdrave potomke !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije