Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHVALIO BRANITELJIMA

Premijer Plenković čestitao Dan neovisnosti Hrvatske: 'Obilježavamo povijesnu odluku'

Zagreb: Andrej Plenković i Borjana Krišto održali konferenciju za medije
Matija Habljak/PIXSELL
25.06.2023.
u 13:15

Plenković je istaknuo kako Danom neovisnosti obilježavamo povijesnu odluku Hrvatskog sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika.

Premijer Andrej Plenković čestitao je u nedjelju na Twitteru Dan neovisnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava 25. lipnja, te je zahvalio hrvatskim braniteljima koji su se borili za neovisnost Hrvatske.

Plenković je istaknuo kako Danom neovisnosti obilježavamo povijesnu odluku Hrvatskog sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika.

"Trajno smo zahvalni tadašnjem vodstvu, na čelu s dr. Franjom Tuđmanom i hrvatskim braniteljima, koji su utkali svoje živote za slobodu", rekao je premijer.

Komentara 2

Avatar berija1
berija1
13:34 25.06.2023.

Tad sam ja bio u "americi , kod svojih

Avatar Striborski
Striborski
07:09 26.06.2023.

Dan državnosti. Dan neovisnosti je 8. listopada kada smo i de facto u Hrvatskom saboru proglasili raskidanje svih državno-pravnih sveza s republikama s kojima smo činili SFRJ.. No nebitno više. Niti smo više država niti smo neovisni. Tek rubna ''pokrajina'' EU koja ispunjava direktive iz Bruxellesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije