Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret oreškovića i muftije Hasanovića

Odnosi Vlade i Islamske zajednice u Hrvatskoj mogu poslužiti kao primjer ostalim članicama EU

muftija hasanović i orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
29.02.2016.
u 18:27

Muftija Hasanović naglasio je da bi takav način međusobnog poštivanja mogao biti i primjer odnosa prema kršćanima u zemljama islamskog svijeta, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković susreo se u Banskim dvorima s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftijom dr. Azizom ef. Hasanovićem, a u razgovorima su se složili da su odnosi hrvatske Vlade i Islamske zajednice u Hrvatskoj, kvalitetni i uređeni te mogu poslužiti kao primjer ostalim članicama Europske unije.

 Muftija Hasanović naglasio je da bi takav način međusobnog poštivanja mogao biti i primjer odnosa prema kršćanima u zemljama islamskog svijeta, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

 Zahvalio je na pokroviteljstvu svečanog obilježavanja 100. obljetnice donošenja zakona u Hrvatskome saboru, kojim se priznaje ravnopravnost islama s drugim religijama. 

 Predsjednik Vlade Orešković izrazio je zadovoljstvo odnosima s Islamskom zajednicom i dao podršku njezinu djelovanju.

 I ovom prigodom također se razgovaralo o temama koje se nalaze u fokusu Vlade Republike Hrvatske, a to je snaženje gospodarstva i poticanju investicija, ističe se u priopćenju.

>>'Okarakterizirati napade na Hasanbegovića kao islamofobne i antiislamske neutemeljeno je i štetno'

>>Premijer Tihomir Orešković sastao se s izaslanstvom Nacionalne komisije za razvoj i reforme Kine

Komentara 9

DO
Donald
20:40 29.02.2016.

Veliki dio hrvatskih i bosanskih muslimana su nedvojbeno etnički čisti Hrvati, koji su pod Turcima, što milom to silom, prešli na islam. Oni te svoje korijene vrlo dobro znaju, no pod pritiskom Titove diktature sustavno su bili odnarodnjavani i prisiljavanini ne izjašnjavati se kao Hrvati. Naravno da tu praksu Jugoslavije današnja djeca komunjara, odnosno SDP-ovci nastavljaju, jer im to smrdi, kao što se vidi i u ovim forumima, ili u odnosu na ministra Hasanbegovića. No na nesreću drugova izgleda, da se sve više tih muslimana sve manje ustručava identificirati se sa tim svojim korjenima.

Avatar babas
babas
21:55 29.02.2016.

To su nasi ljudi islamske vjere,masa ih je branila Hrvatsku i u proslom ratu.

Avatar kravata
kravata
21:36 29.02.2016.

A sto kaze pupovac na ovaj naslov?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije