Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema odgovora

Premijer o misteriozno nestaloj jahti u Saboru: 'Dijelim nezadovoljstvo koje ste vi izrazili'

Betina, jahta na vezu
Foto: Dea Redžić
1/6
17.01.2023.
u 12:37

Domagoj Hajduković je rekao kako je misteriozni nestanak jahte s veza na Murteru 'pokazatelj koliko je Vlada nesposobna'.

Tijekom burnog aktualnog sata u Saboru, nakon kojeg bi trebalo uslijediti glasovanje o novim ministrima među pitanjima koja su zanimala zastupnike bilo je i ono o nestaloj jahti s Murtera, o kojoj je prvi pisao Večernji list. Naime, Domagoj Hajduković iz Kluba Socijaldemokrata pitao je premijera Andreja Plenkovića što se točno dogodilo s luksuznom jahtom u vlasništvu ruskog oligarha bliskog Vladimiru Putinu, koja je, iako pod sankcijama, vraćena na more. Što je još apsurdnije tvrdi Hajduković, ovih dana se saznalo da MUP nije ni znao da je sporna jahta zapečaćena. 'Što se tu dogodilo', pitao je Hajduković. 

'Dijelim nezadovoljstvo koje ste vi izrazili u vezi nestanka jahte koja je bila zapečaćena, očekujemo izvješće i od Ministarstva mora i MUP-a i svih nadležnih službi. Tako nešto se jednostavno ne smije događati, tko bude odgovoran za takve propuste će i odgovarati', rekao je Plenković. 

No na to je Hajduković rekao kako je to 'pokazatelj koliko je Vlada nesposobna'. Zatražio je što 'hitniju i temeljitiju' istragu, dodavši kako se čudi kako nitko, od  djelatnika luke, preko policije i obalne straže do povjerenstva koje treba kontrolirati sankcije, nije ništa znao o nestanku jahte.

Podsjetimo, jahta ruskih oligarha misteriozno je nestala pod okriljem noći. Zanimljivo je da je na Murteru na njezin vez uplovila gotovo ista jahta, a 'Irina VU' koja je trebala biti pod sankcijama i zapečaćena završila je u turskoj marini Didim na Egejskome moru, gdje je sada usidrena. 

 

Komentara 7

ZU
Zujim
15:23 17.01.2023.

Ah, nestao je neprimjetno mali camac! Koliko li je Rus samo podmazao na pravome mjestu, a Plenkovic, koji inace zna i sto Bog vecera, eto sad pojma nema ni o cemu!

GE
generacija57
14:03 17.01.2023.

Neki su se openezili.

DU
Deleted user
13:28 17.01.2023.

znaci oleg butkovic, pod njim je pomorstvo - ima nekog pomocnika ministra pa da glavom i bradom razapnemo odgovornog za pustanje iz ruku ratnog plijena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije