Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasilo se američko Veleposlanstvo

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić stavljen je na crnu listu SAD-a

Sarajevo: Dolazak na suđenje za aferu "Respiratori"
Armin Durgut/PIXSELL
03.10.2022.
u 17:53

Novalić je koristio podatke o umirovljenicima do kojih je došao preko službenog položaja kako bi slao pisma u kojima je navodio svoja postignuća i obećavao povećanje mirovina u zemlji u kojoj pitanje mirovina ima jaku političku važnost, navedeno je

Ministarstvo financija Sjedinjenih Američkih Država uvelo je sankcije premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Fadilu Novaliću. Ovo je objavljeno na stranici Vlade SAD-a, a osim Novalića je sankcije dobio i Slobodan Stanković te njegova tvrtka Integral Inženjering iz Laktaša zbog njihove povezanosti s Miloradom Dodikom, koji je od ranije na crnoj listi, piše Vecernji.ba.

"U tjednu prije izbora 2018. godine, Novalić je koristio podatke o umirovljenicima do kojih je došao preko službenog položaja kako bi slao pisma u kojima je navodio svoja postignuća i obećavao povećanje mirovina u zemlji u kojoj pitanje mirovina ima jaku političku važnost", naveli su oni na stranici.

Veleposlanstvo SAD-a u Bosni i Hercegovini se oglasilo nakon što je Ministarstvo financija SAD (OFAC) nametnulo sankcije premijeru FBiH Fadilu Novaliću (SDA) i biznismenu bliskom Dodiku (SNSD) Slobodanu Stankoviću. Reakciju na najnovije američke sankcije pojedincima iz BiH objavili su na službenom Twitter nalogu. "Sjedinjene Američke Države će koristiti sva sredstva koja im stoje na raspolaganju kako bi pozvale na odgovornost one koji podrivaju demokratske procese u BiH ili podržavaju destabilizirajuće aktivnosti", poručeno je iz američkog Veleposlanstva u Bosni i Hercegovini.

Rezultat stavljanja na crnu listu je zamrzavanje imovine u SAD-u i svih potencijalnih transakcija Novalića u toj državi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije