Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SINDIKAT

Prekršen je Kolektivni ugovor, Zakon o radu, Zakon o braniteljima

Novi sindikat
11.03.2014.
u 17:51

Zamjerke Novog sindikata na postupanje požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića iznio je glavni tajnik Tomislav Kiš

- Kršenje Kolektivnog ugovora i Zakona o radu u smislu traženja suglasnosti, u najmanju ruku za sindikalnog povjerenika, nepoštivanje Zakona o braniteljima te nedostatak socijalnog dijaloga - osnovne su zamjerke Novog sindikata na postupanje požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića vezano za stavljanje osam djelatnika gradske uprave na raspolaganje. Njih je na današnjoj konferenciji za novinare iznio Tomislav Kiš, glavni tajnik Novog sindikata kojem pripadaju Tomislav Podobnik, Vjekoslav Raguž i Vladimir Brižić, trojica od osmero djelatnika gradske uprave koji su stavljeni na raspolaganje.

- Njihovo raspolaganje može završiti na dva načina, premještajem na neko drugo radno mjesto ili odlaskom na Zavod za zapošljavanje što bi mi htjeli izbjeći – objasnio je Kiš koji dodaje da se sindikalnom povjereniku nikako ne može dati otkaz niti ga se može staviti na raspolaganje bez prethodne suglasnosti sindikata.

- Stavljanje službenika na raspolaganje u jednoj sredini kao što je grad Požega neuobičajena je praksa kada se zna da je u gradskim ustanovama u zadnjih šest mjeseci došlo do novih zapošljavanja u Gradskom muzeju, Gradskom kazalištu, Turističkoj zajednici, JVP, u Gradskoj knjižnici – istaknuo je Kiš.

Iako je požeški gradonačelnik najavio kako će hrvatski branitelji Tomislav Podobnik i Vlado Brižić dobiti ponude za nova radna mjesta u Komunalcu i Sportskim objektima, Kiš ističe da pismeno nisu ništa dobili i da se ne zna kakva su to radna mjesta, odnosno jesu li u skladu sa stručnom spremom njih dvojice. Djelatnici koji su na raspolaganju su podnijeli žalbe, a o rezultatu njihova rješavanja ovisi što se sindikat dalje poduzimati.

>> Naš je jedini grijeh što smo zaposleni za vrijeme Ronka

Komentara 2

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
10:13 12.03.2014.

ko o čemu guska o sijenu tako i vi dečki !!!! pričate priče o kolektivnim ugovorima i o moralu a ne kažete kada je bivši gradonačelnik Ronko (SDP) preuzimao vlast u Požegi da je onda 17 ljudi dobilo otkaze i na njihova mjesta postavio VAS kada ste tako moralni i "pošteni" kako se onda niste istaknuli i rekli da nije u redu da netko dobije otkaz radi VAS a da VI dođete na njihovo mjesto!? G dje je onda bilo poštenje i ostalo pitam ja vas ,sram vas bilo još i javno o tome pričati i govoriti o nečijem poštenju preispitajte sebe pa onda napadajte nema veze bilo koga a sad ljepo uzmite krpice i napustite teren jer na ta radna mjesta tko opet dođe jako dobro zna da će biti onoliko dugo koliko njegova stranka bude na vlasti a VI to jako dobro znate ali pravite se grbavi ali kako se kaže ona narodna "grbavi drva i budala nikada neće nestati !!! Eto toliko dragi "naši poštenjaci" o Vašim poštenim i moralnim namjerama!!! Hvala !!!

CR
croatia652
22:57 12.03.2014.

ima ona narodna: s politikom ddošo, s politikom ošo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije